Kari moe og Anne Skjølsvold_715x483

Vil ha tannlege i Rindal!

Vil ha tannlege i Rindal!

 

Kari moe og Anne Skjølsvold_715x483.jpg

Da høringsutkastet Regional delplan tannhelse fra Møre og Romsdal fylkeskommune ble lagt ut på høring tidligere i høst reagerte styret i Rindal Sanitetsforening med å organisere en underskriftsaksjon.

I plana kunne en lese at 10-12 tannlegeklinikker er nok i Møre og Romsdal fylke, i motsetning til dagens 37 klinikker, derav 9 bare på Nordmøre. I plana mener en at ei reisetid på 60 minutter hver vei til tannklinikk er akseptabelt.

Her kunne en tydelig lese mellom linjene at det lå an for nedlegging av klinikker og at Rindal var en av dem som stod først på lista, i og med at vi har en tannlege som nærmer seg pensjonsalder. Når vi i tillegg fikk høre at de ansatte på tannlegekontoret var svært usikre på om de i det hele tatt hadde jobb på nyåret, måtte det reageres, mente saniteskvinnene.

 

Se:
Slår ring om tannlegen
her på Trollheimsporten

 

Her var det klart for aksjon!

Underskriftslister med påskrift ”Tannlegestillinga i Rindal står i fare for å bli nedlagt. Vi krever fortsatt å ha betjent fylkeskommunal distriktstannklinikk plassert i Rindal” ble lagt ut i butikker og på venterom i bygda.

Da folk skjønte at de kunne miste tannlegen, skapte det stort engasjement. Det ble kort sagt en ”snakkis” i bygda og folk støtta mannjamt opp og skrev seg på listene.

 

 

Ola T. Heggem.jpg1138 underskrifter

Nylig ble listene samla inn, og ved opptelling viste seg at hele 1138 personer hadde satt sin signatur på listene (se bilde over), det er mer enn halvparten av Rindals befolkning. Underskriftslistene ble i går overlevert til ordfører Ola T. Heggem

 

- Det er tydelig dette en en sak som har engasjert rindalingene , sier ordfører Ola T. Heggem til Trollheimsporten, og takker samtidig saniteten for engasjementet og for at de har synliggjort saka. – Når jeg treffer folk er det ikke bruer og veger som først og fremst opptar dem, det er om vi får beholde tannlegen, sier Heggem.

 

Ola T. Heggem vil i første omgang forfatte et brev som vedlegg til underskriftslistene og legge det fram for formannskapet. Siden vil dette bli tatt videre til fylkesrådmann, fylkestannlege og fylkespolitikere.

Saka skal opp på fylkestinget i desember.

 

 

Vi kan ikke finne oss i å bli satt tilbake til 60- tallet! Selvfølgelig skal vi ha tannlege her i Rindal, sier Kari Moe og Anne Skjølsvold i Rindal Sanitetsforening (bilde over)

 

Les også: Skrev under for tannlege i Driva i dag