Helge Pedersen og Kari Moe

Stor gave fra saniteten

Gavelapp.jpgBrukere av fysioterapien i Rindal kan i disse dager ta i bruk helt nytt og tidsmessig utstyr takket være en stor gave fra Rindal Sanitetsforening. Fysioterapeut Helge Pedersen måtte i høst konstatere at mange av treningsapparatene på fysioterapien rett og slett var utslitt etter mye og lang tids bruk.  Men slikt koster penger. Redninga ble Rindal Sanitetsforening

 

Et økonomisk overslag over nødvendig utskifting av utslitte treningsapparater viste kr 80 000. Bare en brøkdel av dette var satt av på kommunens budsjett. Tredemølla en tidligere hadde var en rimelig type beregna for hjemmebruk, og denne fungerte rett og slett ikke lenger.  I tillegg trengtes ny ellipsemaskin og en sittesykkel.

 

Helge Pedersen sendte en søknad om støtte til Rindal Sanitetsforening, og håpet på  5000 kroner eller kanskje 10 000. Nå har egentlig styret i sanitetsforeninga en søknadsfrist på 1. februar og ønsker å samle alle søknader og foreta gaveutdelig bare en gang i året. Men dette syntes styret var en så god sak at de bevilga 40 000 kroner. Fysioterapien er viktig for så mange, i sin tid i Rindal har Pedersen hatt 1000 ulike pasienter innom, og det er nesten halvparten av Rindals befolkning. Dette er noe hele bygda nyter godt av, og en plass alle før eller siden kan regne med å komme innom.

 

På grunn av sanitetens tilskudd og 20 000 fra kommunen, er nå alle ønskede apparater kommet i hus. Nylig var leder for Rindal Sanitetsforening, Kari Moe, på plass og kunne klistre sanitetens gavelapp både på en splitter ny tredemølle og  på den nye sittesykkelen. For kommunale penger ble det innkjøpt ny ellipsemaskin.

 

Rindal Sanitetsforening ga også tilskudd til innkjøp av et trekkapparat til treningsrommet i Rindalshuset i februar.

 

 

Fysioterapien.jpg

Det var en blid Helge Pedersen som tok imot oss på helt "nytt" treningsrom i går

Tredemølle.jpg

Fysioterapien har fått ny og solid tredemølle. Bortenfor den står den ny ellipsemaskina

Sittesykkel.jpg

Helge Pedersen demonstrerer sittesykkelen. Her får blant andre hofte- og kneopererte nyttig opptrening

Helge Pedersen og Kari Moe.jpg

Fysioterapeut Helge Pedersen og saniteten, her ved leder Kari Moe, er ”bestevenner”

Grete Ranes Heggem.jpg

 

"- De e berre fenomenal!" sier enhetsleder/folkehelsekoordinator Grete Ranes Heggem om sanitetsdamene.