Mari Wold_690x460

Marte Iren Langø ny leder i Rindal Sanitetsforening

Marte Iren Langø ble valgt til ny leder i Rindal Sanitetsforening da laget hadde årsmøte siste mandag. Overraskende mange sanitetsdamer hadde møtt opp på årets årsmøte, der kommunelege Marit Wold holdt et interessant foredrag om demens.

Styret i Rindal Sanitetsforenig ble i år positivt overraska over den store oppslutninga om årsmøtet, der en kunne telle 50 oppmøtte medlemmer.  Årsmeldinga viste også for fjoråret stor og mangfoldig aktivitet i laget og et stabilt medlemstall på vel 300 medlemmer. Regnskapet viste at laget har god økonomi og det ble gjort greie for gavutdelinger på til sammen vel kr 97 000 i 2013.

Kommunelege Mari Wold (bilde over) holdt et interessant og lærerik foredrag om demens. I tillegg til å forklare hvordan sykdommen oppdages, utvikles og oppleves, ble det vist videoer der både demensrammede og deres pårørende deltok. Her det ble gitt gode råd om hvordan en best kommuniserer med pasientene for å unngå irritasjon og konflikter. - Det er svært viktig å komme tidlig til lege, sa Wold, både for at det kan settes inn hjelpetiltak og det finnes også medisiner som kan dempe utviklinga av sykdommen om den oppdages på et tidlig stadium.

Lone og Karmen Lorgen_690x635.jpg

Søskenparet Lone og Karmen Lorgen (bildet) var invitert for å underholde med sang og gitarspill. Lone har vært på flere sanitesmøter, men dette var, for de fleste, trolig første møte med sjarmerende lillesøster Karmen. Vi spår at vi også får høre mer fra denne unge damen, sangstemmen er tydeligvis fordelt på flere i denne familien!

 

Fylkesleder Solveig Fosseide gjorde rede for hvilke regler som ifølge NKS’ vedtekter må følges ved gaveutdelinger.

 

Ellers deltok Jan Sturla Jensvold, som vanlig, med taffelmusikk på trekkspill og akkompagnement til allsangen, det var god mat og loddsalg, og selvfølgelig valg.

 

Marte Iren Langø ble valgt til ny leder i laget

Det nye styret for Rindal sanitetsforening ser etter årsmøtet ser slik ut:

Marte Iren Langø, leder, ny
Kari Moe, nestleder
Anne Skjølsvold, sekretær
Gjertrud Kvam, kasserer

Styremedlemmer:

Mona Bævre Sande
Inger J. Thomasgård, ny
Anne Grete Løfald, ny
Elsa Jensvold, ny
Ingunn Romundstad, (GGRT) ny


 

 

 

S