IMG_4519

Lomundal Skytterlag

Lomundal Skytterlag er et aktivt skytterlag med rundt 80 medlemmer fra tre kommuner. Medlemsområdet er hovedsaklig Lomundal, Laksøybygda og Hoston. De fleste av medlemmene er jegere, men laget har også aktive konkurranseskyttere.

Lomundal skytterlag ble stiftet i 1891. Skytterbanen i Lomundal ble bygget tidlig på 1950-tallet, og standplassen som brukes i dag er fra 1997. Her er det bane med 100 og 200 meters hold.

IMG_4523.jpg

Hver sommer arrangeres fem kvelder med jegertrening og skyteprøver for storviltjegere.

Konkurranseskytterne har trening på skytebanen hver onsdagskveld i sommerhalvåret. I vinterhalvåret trener de på skytebanen i Rindalshuset tirsdag og torsdag.

Laget har også noen interne skytinger i løpet av året. I disse interne konkurransene er det mulighet for flere enn de mest aktive å være med og delta.

Hver vinter er de med og arrangerer feltskyting i Romundstadbygda sammen med Rindal skytterlag og Øvre Surnadal skytterlag. 
 

IMG_4320.jpg
Ole Kristian Brønstad, Hilde Staveli Solli og Even Sinnes på dugnad på skytebanen.
 

Lomundal Skytterlag har banegevær til utlån for nye skyttere som har lyst til å prøve seg. Det trenger altså ikke å være dyrt å begynne med skyting. Ammunisjonen blir den eneste utgiften, og ammunisjon til banegeværene koster mindre enn en krone pr skudd. Geværene kan brukes av alle fra 10 år og oppover, og skytterlaget kan stille med instruktører. Det er ingenting i veien for å begynne å skyte om man er godt voksen. Dersom man blir bitt av basillen og trener mye kan man bli en god skytter, også om man begynner sent.

Det er en stor fordel å få hjelp fra erfarne skyttere i starten, dersom man vurderer å begynne med konkurranseskyting. Laget kan være behjelpelig med det. Det vil også være nyttig for den som skal begynne med jakt. Alle fra 10 år og oppover er velkomne for å prøve seg på skyting. Det er bare å ta kontakt.

IMG_4314.jpg
Banen med 100 og 200 meters hold. Rundballene i bakgrunnen er kulefang.

IMG_4517.jpg

Styret i Lomundal skytterlag 2021:

Leder: Hilde Staveli Solli, tlf. 97 11 24 27
Nestleder: Even Sinnes
Kasserer: Ole Kristian Brønstad, 90 12 15 93
Ammunisjonsforvalter: Tore Halgunset


Les mer om skytterlaget i denne artikkelen fra juni 2016: Et aktivt skytterlag.


Følg Lomundal skytterlag på facebook