DSC_0043 (1024x679)

Knall Beatleskveld!

En kald og regnfull lørdagskveld. Men det var ute. Inne var det varme og sjarme i massevis da Tordenskjold inviterte til Beatleskveld i storstua med knall gode korister, solister og band. Det ble en kveld til å bli glad av. Mye nydelig musikk (takk til Beatles) mye glad energi (takk til koret)og masse trøkk (takk til ungdommene) Vi fikk det vi forventet og tusen ganger mer..

Klikk på bildene for å se dem større og i serie.

Koret Tormod
Tordenskjold entret sena med noenogtyve sanglade damer og herrer- og en kjempedyktig dirigent- Elin Person. De er en fryd å høre på. Glade, lekende og kjempegode på stemmene sine. De kan det de holder på med! Når så reportoaret består av glade Beatlessanger- OG de attpåtil henter inn forsterkninger fra den yngre musikkgarde i bygda, kan det ikke bli annet enn knall!
Kanneth,  Ingrid og Lise_1024x681
Jeg vil rett og slett påstå at å hente hjem ungdommene fra Atlanten Videregående i Kristiansund var et scoop! Disse ungdommene kan vi være stolte av! De MÅ berre nå langt utenfor Surnadals grenser etterhvert! De sørget både for musikken og for en del av vokalen: Kennet Grytskog, Lise Botterli Flostrand og Ingrid Persson Ranes sang (og spillte litt innimellom).
Ingrid Persson Ranes_1024x681
Etter at leder i Tordenskjod Elsa Kvande hadde ønsket oss velkommen, var det Ingrid Persson Ranes som var konferansier og batt kvelden sammen. Fortalte litt om sangene og Beatleshistorien. Sangene var delt opp i tre bolker- en med kjærlighetssanger. LOVE. En med lette lekende sanger. LAUGHTER. Og siste bolk med legendariske sanger. LEGENDS.Kjærlighetssangene Love me do, I will og All my loving satte stemninga for kvelden. Vi var tydeligvis tilbake i Beatlesland med mange godbiter fra 60 tallet. Musikken, rytmen, de gamle tekstene... Det satt som et skudd i ryggmargen. Her var det bare å gi seg ende over og NYTE! Publikum var med fra første tone. Klappet takta og hadde det morro.
Venstre del av koret_1024x681
Blandingen av korsanger og sanger framført av ungdommene var helt enestående. Mulighetene til å presentere spennvidden og variasjonene i Beatles sitt reportoar ble så store når det hadde så gode musikere/solister å ta av. Mange av Beatlessangene egnet seg overraskende godt for kor. Og Tordenskjold skal virkelig ha ros for å by på klare og gode stemmer. Det blir veldig flott å høre på når stemmene klinger så godt sammen. Samspill. Utfyllende og lekende. Ja jeg syntes til tider at de var mye bedre enn selveste Beatles. DE var da berre fire karra fra Liverpool... Kjærlighetsmedleyen I Want to hold your hand, Got to get you, Help! og Can't buy me love slo an rett i hjertet.
Høyre del av koret_1024x681
Beatles har så mange stilarter. Stor variasjon på sangene sine. Vi fikk dem alle i løpet av konserten. I bolken med lekende lette sanger- LAUGHTER- bød koret- og ungdommene- blandt annet på sanger som When I'm sixty-four, Drive my car, Eight days a week, Yellow submarine og obladi oblada... Gløden og leken var absolutt til stede og den smittet over på oss som satt i salen. Det slo meg at disse MÅ ha hatt det mye arti mens de har øvd..
Kenneth Grytskog_1024x681
Den store stjerna i kveld var Kenneth Grytskog. Han briljerte så til de grader når det lei litt uti programmet at jeg fikk både hakeslepp og gåsehud på en gang. Det var bare å gi seg helt over og nyte stemmen og stemmeprakten. Kenneth sang krevende sanger som Come together og Lady Madonna med en slik innlevelse og intensitet at salen satt helt forhekset og hørte på. Karstein Telstad kom på sena da konserten var slutt for å takke. Han satt og styrte lyd, men ei stund datt han helt ut. Overlag stolt av disse ungdommene.
DSC_0043 (1024x679)
Kvelden var veldig variert. Mange gode, gamle Beatlessanger som de fleste nok kjente seg igjen i, men også sanger som lå litt lengre bak i bakhodet. Noen med kor alene. Noen med solister- og da var både Kenneth, Lisa og Ingrid i sving. Dyktige alle tre. Og bandet- jammen kunne de tingene sine de også. Underveis registrerte jeg mange gode solopartier både fra gitar og bass.Tangenter: Brage Kristian Einum. Slagverk: Frank Hannasvik. Gitar: Jøran Nordmann. Bass: Siv Torvik
Elin Persson_1024x681
Siste bolk var de legendariske sangene-LEGENDS. Her fikk vi flotte versjoner av Lady Madonna, Michelle, Yesterday, Let it be og Hey Jude. Visst var Beatles oppløst på 70 tallet. Men sangene deres lever evig... Vi hadde fått et godt gjenhør med mange av de gamle sangene, i en flott innpakning, og da fleste var nok godt fornøyde med å ha tilbrakt lørdagskvelden i storstua... Elin Persson har gjot en kjempejobb. Koordinert. Dirigert. Øvd og terpet.. Så en stående applaus var absolutt på sin plass. Takk Elin! Og takk alle dere andre for en nydelig kveld!
Publikum_1024x682
Da vi gikk ut hørte jeg susen av garvede Surnadalinger som snakket om at de aldri hadde hørt Tordenskjold SÅ god noen gang før...