Odd Erik Bergsrønning og Kari Moe

Julenisse i januar

Når sanitetskvinnene er på farten forbinder vi det gjerne med loddsalg i forkant av en nær forestående basar, salg av fastelavnsris eller maiblomster. ELLER KANSKJE ALLER HELST: GAVEUTDELING Det siste er unektelig mer hyggelig enn de første, men for å kunne gi bort gaver, må en først få inn penger til å kjøpe gaver for, og sanitetskvinnene er flinke til begge deler. Ingen ting blir som kjent av seg sjøl, og alle som har fulgt med litt i det som skjer rundt Rindal Sanitetsforening vet at her er det mange dyktige kvinner som i fellesskap drar lasset. Torsdag i siste uke tok leder i Rindal Sanitetsforening på seg spanderbuksene og dro ut på gaveutdeling.

 

10 000 til ambulansestasjonen

Første stopp på ruta var ved åpninga av den nye ambulansestasjonen. Rindal Sanitetsforening gikk tidlig ut og påpekte viktigheten av å få beholde ambulansestasjonen i Rindal. Nå er nybygget kommet opp og stasjonssjef Bettina Helgetun fikk overrakt kr 10 000 for å gjøre det hyggelig rundt seg og kollegaene på stasjonen.

 

Utdeling av slukkeskum og drikkeflasker

Rindal Sanitetsforening gikk i fjor til innkjøp en et større parti Multipro slukkeskum i samarbeid med brannetaten. Tidligere har det blitt delt ut gratis slukkeskum til hjemmeboende eldre og eldre i omsorgsboligene. Et branntilløp i en eldrebolig ble faktisk slukket med en slik boks med slukkeskum.

Nå stod skoler og barnehager for tur. Rindal skole fikk utdelt både drikkeflasker og slukkeskum. Skolen har tidligere fått tilskudd til drikkeautomat med godt, kaldt vatn i kantina. Denne er mye i bruk, og det er flott, for vatn er sundt. Men det er ett aber; det blir mange glass å vaske! Derfor fikk skolen en kasse med sanitetens drikkeflasker til utdeling i håp om å kunne begrense oppvasken litt. Og slukkeskummet blir plassert litt rundt omkring på strategiske plasser. Inspektør Odd Erik Bergsrønning tok i mot gaven på vegne av Rindal skole og barnehage.

 

Turen gikk så videre til Bolme barnehage og Øvre Rindal skole og barnehage. Sanitetskvinnene liker godt at det de gir bort blir brukt, men denne gangen overrakte sanitetsleder Kari Moe gaven med følgende kommentar: Dette håper vi dere aldri får bruk for!

 

 Godt rustet i tilfelle brann! Ansatte i Bolme barnehage: Stine Sveen, Aase Bjørnstad, Heidi Hagen og Maghild Bolme.

Tidligere fikk Bolme barnehage penger fra saniteten til å kjøpe inn denne kjempemadrassen. Denne er de svært glade for, og den har vært spesielt god å ha i kuldeperiodene i vinteren, når det har vært for kaldt til å være ute. Da er det flott å ha en gymsal å springe i og en svær madrass å boltre seg på.

 

Rektor Hilde Børset Patterson ble gledelig overrasket over å få gave på Øvre Rindal skole

 

- Og på Øvre Rindal barnehage tok Målfrid Ranheim og Vigdis Trønsdal i mot gaven.

 

Dette var en gaveutdeling litt ”utom tur”. Sanitetens årlige gaveutdeling er like om hjørnet med søknsdsfrist 10. februar. Du rekker enda å sende inn en søknad.

 

Les om Rindal Sanitetsforenings gaveutdeling 2013 her.

 

Og se Rindal Sanitetsforenings informasjonsside på Trollheimsporten her.