Kari Moe og Marit A

Ga bort grasrotandelen

Rindal Sanitetsforening fikk hele kr 15 000 av grasrotandelen i 2009. Da Rindal legekontor søkte om støtte til innkjøp av en 24-timers blodtrykksmåler, fikk de hele sanitetsforeningas grasrotandel. Blodtrykks-måleren har no fått sanitetens kløvermerke.

24-timers blodtrykksmåler

 

En 24-timers blodtrykksmåler blir brukt på blodtrykkspasienter. Pasienter kan ofte være litt nervøse eller oppskjørta når de komme til legekontoret, og derfor er en enkelt blodtrykksmåling ikke alltid helt å lite på. Ved bruk av en 24-timers blodtrykksmåler får pasienten måleren påmontert på legekontoret og skal gå med den heime i ett døgn. Måleren vil da automatisk "blåse seg opp" og måle blodtrykket annenhver time. Når så pasienten kommer til legen igjen neste dag, blir apparatet kobla til en datamaskin som skriver ut alle målingene i løpet av døgnet. Dette gir legen et mye bedre grunnlag for riktig medisinering. Slike målinger måtte en før dra til Orkdal sjukehus for å få tatt. Det at dette nå kan gjøres lokalt, sparer både arbeidsgivere og den enkelte pasient både for tid og penger.

 

Selve blodtrykksmåleren ruver ikke i størrelse, men er kostbar i innkjøp. Den koster ca kr 27 000, og  ved hjelp av  Rindal Sanitetsforening, kunne en gå til innkjøp av apparatet.

Marit Aune Dønnem demonstrerer blodrykksmåleren på bildet til høyre.

 

 

Grasrotandelen

På alle Norsk Tippings spill, så nær som Flax og Exrtra, har spilleren selv mulighet til å velge hvilket lag eller organisasjon grasrosandelen, 5% av spillesummen, skal gå til. For at et lag skal kunne få midler, må laget være registrert i Frivillighetsregisteret og godkjent som grasrotmotaker.

 

I 2009 fikk Rindal Sanitetsforening kr 15 000 kr i grasrotmidler. Da sanitetsforeningas styre fikk en sønad fra legekontoret om støtte til innkjøp av en slik blodtrykksmåler, ble det bestemt at hele grasrotandelen skulle gis til dette formålet, og slik ville komme hele rindalssamfunnet til gode. For dette er noe alle kan få dra nytte av før eller siden.

 

En titt innom Grasrotandelssidene, viser at det hittil i år er kommet inn ca 8000 kr på sanitetsforeningas grasrotpott, og at 80 personer har valgt å gi sin grasrotandel til Rindal Sanitetsforening.

 

Rindal Sanitetsforening gir jevnlig økonomisk støtte til gode tiltak som kommer hele bygdas innbyggere til gode.

 

Kontakt Kari Moe tlf. 90940509 eller rindal.sanitetsforening@gmail.com og bli medlem du også!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blodtrykksmåleren ved legekontoret har fått sanitetens kløvermerke av leder
i Rindal Sanitetforening, Kari Moe