3492 Foldbu RRKH

Slutt på påskevakta i Folldalen - vakt fra Rindal i år!

En epoke over for Rindal Røde Kors Hjelpekorps

En epoke i Rindal Røde Kors Hjelpekorps er over. Fra i år av er det slutt på påskevakta i Folldalen. Og Follbu er alt flyttet. - Vi har vært så heldig å fått bygslet en tomt i Folldalen, men nå har dessverre grunneier sagt opp avtalen, forteller korpsleder Vigdis Opøien til Trollheimsporten. Det betyr at påskevakta i år blir fra Rindal, litt lenger for å komme inn i Folldalen.

Over korpsleder Vigdis Opøien, operativ leder Ole Smevoll, administrativ leder Tore Brønstad og Follbuansvarlig Richard Halgunset.

Bildene er fra Follbu i Folldalen og fra flyttinga av den lille hytta. Under kan du klikke på bildene, sjå dem større og i serie. Til høyre: Platten er borte, og Rune Kirkholt har startet rivingen.

På plass siden 1970-tallet
Siden slutten 1970 tallet har Rindal Røde Kors Hjelpekorps vært stasjonert i Trollheimen i påsketidene. I starten bodde de i telt imellom Langlisetra og Trollheimshytta.

- Seinere i 1984 fikk vi fraktet inn Follbu, som ble plassert ca 1300 m fra Trollheimshytta inn mot Folldalen. Siden den gang har Follbu blitt påbygg, fått en platt og blitt vedlikeholdt. Hver påske i snart 30 år har hjelpekorpset vært på vakt ved Follbu, hvor vi har rykket ut til både små og store oppdrag. Mange opplevelser og minner sitter i veggene, det har blitt servert alt fra tre retters middag til pølse på bål, det har vært kjærlighet i luften og det har vært ett samhold mange bare drømmer om, men sjølsagt har det vel vært noe uenigheter, noe som er selvfølgelig når 4 stk bor på 13 m2. Men dette er opplevelser vi ikke har villet vært foruten, forteller korpsleder Vigdis Opøien til Trollheimsporten.

Til venstre: Follbu under transport, med Ole Smevoll og Svein Storholt.

Men nå er altså dette over
- Og vi har vært nødt til å rive deler av Follbu og frakte noe hjem. Det var med ett tungt hjerte vi så Follbu bak BV`n framover Gråsjøen. Men sjøl om denne epoken er over, håper vi at en ny epoke står for døra. For vi ønsker fortsatt å være en del av Folldalen og ha påskeberedskapen vår der. For vi ser behovet for et hjelpekorps i hjerte av Trollheimen. Ikke minst er det fortsatt behov for oss, men samtidig har terskelen for å dra på lengre fjellturer blitt lavere for turister. Mange som går i påskefjellet er personer som ikke har gjort dette før eller ikke har den treningen det kreves. Og da er det godt å ha ett hjelpekorps i nærheten, enten for råd og tips eller for transport, sier korpslederen.

- Så fra i år av blir vi ikke å finne i Folldalen, vi skal ha hjemmevakt. Det vil si: Skjer det noe i Folldalen dra vi fra Rindal og innover dalen, noe som utgjør flere timer før vi er på plass, sier ho.

Og da blir det litt lenger tid å venteog litt lenger før hjelpekorpset kommer inn i Folldalen.

Rindal Røde Kors Hjelpekorps er medlem av Trollheimsporten med informasjonsside - klikk på linken. Bli medlem - klikk her. Alle medlemmer her.

 

0207 Foldbu RRKH
Kun stenderverket er igjen av påbygget.
046 Foldbu RRHK
Follbu.
4999 Foldbu RRKH
Innerdelen av Follbu står igjen, denne delen ble fraktet inn i 1984. Her driver Jo Tørset og rydder opp.
5042 Foldbu RRKH
Follbu har kommet på slede bak bandvognen, og Ole Smevoll sørger for at alt er som det skal under frakten.
5076 Foldbu RRKH
Trangt å smalt var det enkelte plasser, men vi kom oss fram.