078

... fortsatte til Olav i Surnadal

Budstikka starta hos Tore i Rindal...

Odfører John Ole Aspli var på plass da budstikka til Norges Bondelag starta hos bondelagsleder Tore Simonset i Rindal i dag. Ordføreren signerte budstikka sammen med Tore Simonset, Ola G. Bjørnås og Inge Brønstad i Rindal bondelag. Deretter ble den overrakt til Olav Mauset (som her følger spent med signeringa) i Surnadal bondelag.

Foruten i Rindal var det oppstart av budstikka i Møre og Romsdal i Ørsta. Rindal bondelag er medlem av Trollheimsporten med infoside - klikk på linken. Nyheter fra bondelaget finner du her.  Bli medlem - klikk herAlle medlemmer her!

Videre til Surnadal
I Rindal møttes en hos Tore Simonset der ordfører John Ole Aspli møtte opp og signerte budstikka i lag med Tore Simonset, Ola G. Bjørnås og Inge Brønstad, og overakte budstikka til Olav Mauset i Surnadal bondelag. Under ser du overrekkinga der alle er med. Til høyre Tore Simonset sammen med Ola G. Bjørnås og Inge Brønstadi Rindal bondelag.

Budstikkene skal gå gjennom hele landet, bidra til engasjement og samle støtteerklæringer i alle kommuner fra politikere og viktige alliansepartnere i tillegg til landbrukets egen befolkning. Budstikkestaffetten skal ende opp i Oslo den 12. april der budstikkene med innhold skal overleveres til stortinget.

Slagordet er "NOEN MÅ HA BEINA PÅ JORDA - Verdens matfat tømmes". Samtidig som vi står foran store klimautfordringer og en kraftig befolkningsvekst. Bare i Norge vil vi bli 1 million flere i løpet av de neste 20 årene.

Ny landbruks-og matmelding
- Den nye landbruks-og matmeldinga skal sette rammene for vår matproduksjon de neste 10 til 15 årene. Skal vi brødfø egen befolkning må vi produsere mer mat. Da trenger vi mer areal, og bønder til å gjøre jobben. Landbruksnæringa er en av våre største næringer med om lag 100 000 arbeidsplasser til sammen i landbruk og landbruksbasert matindustri. Matproduksjon representerer en betydelig verdiskaping. I tillegg får vi åpent kulturlandskap, bosetting og aktivitet over hele landet. Gjennom den nye landbruks-og matmeldinga må regjeringa og stortinget sørge for framtidstro i næringa, slik at ungdommen satser og bøndene blir i stand til å produsere nok mat til en voksende befolkning. Norges Bondelag, sier Tore Simonset - leder i Rindal bondelag.