Søndag
Søndag Delvis skyet
22°
Delvis skyet
Svak vind
Mandag
Mandag Kraftig regn og torden
22°
Kraftig regn og torden
Flau vind
Morten Gjul_400x296

Akvarellkurs i helga

10 damer har vært samla til akvarellkurs med kunstneren Morten Gjul på Rindal skole i helga. Denne helga har vært som skapt for inneaktiviteter. Hva gjør det om skyene henger tunge av regn ned over hustaka og søla skvetter ute når en kan være inne og leike med farger? Trollheimsporten stakk innom akvarellkurset i dag.

 

Det var fornøyde kursdeltakere Trollheimsporten møtte i dag. 
 

 

- Utrolig moro, givende, inspirerende, mette av intrykk var ord de brukte for å beskrive dagene med Morten Gjul. Og her var det fritt fram for å gi uttrykk for kreativiteten sin.

 

Det var litt "kaos" i kursrommet. Og slik må det være. Akvarell er synonymt med mye vann, farger og søl i flere omganger,  men resultatet kan bli utrolig bra.

 

Og læreren på sin side var full av lovord om gruppen, en av de beste han hadde hatt mente han , og understreket at det ikke var bare noe han sa for å skryte...

 

 Dette er noe av det kursdeltakerne fikk vite om kurset på forhånd: 

 

"Det vil bli fokus på forskningsteknikk. Komposisjon/bildets anatomi og ulike teknikker for å gjøre akvarellen spennende. Det vil legges ekstra vekt på forskningsteknikk. Dette for å fjerne det største hindret for å komme videre i sitt maleri, nemlig frykten for å gjøre feil. Gjuls forskningsteknikk gir ikke bare en grundig kjennskap til materialet (farger, papir og pensler) men også en fandenivolsk tilnærming til maleriet: Klart du tør! Kjør på! Søl og la det renne!

Det vil bli et innblikk i de ulike teknikker som Gjul bruker i sine bilder. Deltakerne vil også få dyp kjennskap til Gjuls billedverden, samt hva som rører seg innen Nordisk akvarell. Dette gjennom avslappende stunder med musikk og bilder!"

 

- Spennende!

 

 

 

 Bergljot Hals hadde tatt turen fra Ålvundfjorden for å være med på kurs

 

 

Søl, skvett og la det renne!

 

 

Et av Bergljot Hals' bilder

 

 

Sølvi Lone Eriksen er fornøyd med kurset

 

 

Gjertrud Oppøyen utprøver akvarellteknikken

 

 

Kristin Melgård har begynt på et nytt bilde

 

 

Margit Kvam i aksjon

 

 

"Mesteren" maler

 

 

 

 Morten W. Gjul (f. 1973)

Er utdannet pedagog ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Har sin kunstfaglige ballast gjennom kurs og samarbeid hos de store Nordiske akvarellistene Arne Isacsson, Lars Holm, Peder Mauseth og Morten Paulsen.

Har deltatt på over 80 utstillinger de siste 10 åra, blant annet i Italia under den første internasjonale akvarellfestivalen i Bellagio. Er også plukket ut til å representere Norge under akvarellfestivalen i Antwerpen i 2010.

Er en populær kursholder i akvarell, og er fast kursholder for Nordens største kunstmagasin "Kunst for alle".  Har to ganger vært instruktør ved Midt-Nordisk Kunstfestival på Inderøya.

Har også vært instruktør ved Nordiska Akvarellmuseet i Sverige.

 

 

Forhåndsomtale av Kurset kan du lese her

Fleire bilde frå kurset finn du her på Rindal frivilligsentrals hjemmeside

Tips en venn