Gjul

Akvarellkurs med Morten W. Gjul

Helga 21.-23. januar blir det akvarellkurs med kunstneren Morten W. Gjul på Rindal skole. Gjul er fra Tingvoll, men bor på Inderøya, og er en ettertraktet kursholder i både inn- og utland. Det er Rindal frivilligsentral som står som arrangør, og du finner mer om både kurs og kunstner under

 

 

Akvarellkurs med Morten W. Gjul, Rindal 21. – 23. januar 2011

Kurset retter seg mot deltakere som har litt har lyst til å bli kjent med akvarellteknikk.

Det vil bli fokus på forskningsteknikk, komposisjon/bildets anatomi og ulike teknikker for å gjøre akvarellen spennende. Det vil legges ekstra vekt på forskningsteknikk. Dette for å fjerne det største hindret for å komme videre i sitt maleri, nemlig frykten for å gjøre feil. Gjuls forskningsteknikk gir ikke bare en grundig kjennskap til materialet (farger, papir og pensler) men også en fandenivolsk tilnærming til maleriet: Klart du tør! Kjør på! Søl og la det renne!

Det vil bli et innblikk i de ulike teknikker som Gjul bruker i sine bilder. Deltakerne vil også få dyp kjennskap til Gjuls billedverden, samt hva som rører seg innen Nordisk akvarell. Dette gjennom avslappende stunder med musikk og bilder!

Det vil bli en sekvens med kroki-tegning og kroki-maling.

Det vil bli en del tid til fritt maleri der gjennomgått teori skal prøves ut. Da kan det være lurt å ha med foto/bøker og lignende. Dette for å unngå malesperre. Det vil bli gitt lite konkrete oppgaver der man skal male etter/kopiere et bestemt motiv

 

Morten W. Gjul (f. 1973)

Er utdannet pedagog ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Har sin kunstfaglige ballast gjennom kurs og samarbeid hos de store Nordiske akvarellistene Arne Isacsson, Lars Holm, Peder Mauseth og Morten Paulsen.

Har deltatt på over 80 utstillinger de siste 10 åra, blant annet i Italia under den første internasjonale akvarellfestivalen i Bellagio. Er også plukket ut til å representere Norge under akvarellfestivalen i Antwerpen i 2010.

Er en populær kursholder i akvarell, og er fast kursholder for Nordens største kunstmagasin "Kunst for alle".  Har to ganger vært instruktør ved Midt-Nordisk Kunstfestival på Inderøya.

Har også vært instruktør ved Nordiska Akvarellmuseet i Sverige.

Tips og råd om utstyr vil bli sendt ut til påmeldte. Det vil være mulighet for å kjøpe papir, farger og maling under kurset.

 

Kursavgift kr 950. Materialer kommer i tillegg. 

Påmelding til rindal.frivilligsentral@svorka.net eller tlf. 71665465/ 46474805 innen 19. januar.

Mer om kurset finner du her på Rindal frivilligsentrals nettsider 

Og her er en link til Morten Gjuls hjemmeside: MWG ART