Vemodig vakkert
Når Svanhild Husby åpner sitt hjerte og sitt smykkeskrin, blottlegger hun samtidig hele sjela si for publikum. Lykkeland er en hjerteskjærende historie som samtidig består av mye humor og glede.
Gjennom mange år har Husby vært involvert i flere forestillinger i Surnadal. Både som sanger, skuespiller og ikke minst som tekstforfatter. Sammen med sine musikervenner har hun skapt mange fine øyeblikk på scenen, og hun sitter på en stor skatt med tekster som vi får et gjensyn med gjennom Lykkeland.
Husby har blant annet vært involvert i scenesuksessene Huldredans, Bøgdatrall, Kvinnfolk på kanten, Jørgenkveld til ære for Jørgen Gravvold og som humla i humleparet Hildegunn og Holger (sammen med Gøran Bolme).
Gjennom forestillingen Lykkeland, som hadde premiere torsdag kveld, forteller Svanhild svært åpenhjertelig om livets harde utfordringer. Om hvordan sang og musikk kan fungere som medisin i tunge perioder. Det har tekstforfatteren selv kjent godt på kroppen. En alkoholisert far, en mor som ble alvorlig syk og døde i ung alder og ikke minst tapet av to sønner har satt sine spor.
For første gang på over 10 år stod alle de fire musikalske "Husbysøstrene" på samme scene igjen i Storstuå torsdag kveld. Svanhild, Ellinor, Janne og Oddrun har alle sin historie fra en oppvekst som ikke var så enkel. Sammen formidlet de sin historie på en sterk og overbevisende måte. Sangtekstene er så personlige at det ikke er mulig å gjenfortelle innholdet. De må høres og oppleves. Flere av sangene gjorde inntrykk, og spesielt låten som Svanhilds to døtre, Ronja og Liv Jenny, sang til Lukas som bare ble 10 måneder gammel. Det samme kan vi si om sangen til lillebror som døde i mors liv, og om Svanhilds tanker om hvordan hennes mange tunge stunder har gjort henne rikere som menneske.
Sangene fra Lykkeland kan du finne på albumet med samme navn. Les mer om det her.
Ronja og Liv Jenny med vakker sang til lillebror Lukas som døde i krybbedød 10 måneder gammel
Svanhild og Ellen Svendsen Fiske synger om jul og adventstid. Ellen er ei jente vi helt sikkert vil se mye av på scenen i årene fremover.
Galskap og gapskratt
På forhånd lovet Svanhild at Lykkeland også skulle inneholde latter, humor og galskap - og det fikk vi! Med Gøran Bolme, Einar Drøpping og Camilla Hyttebakk i spissen ble det flere ganger gapskratt i en fullsatt storstue. Gøran Bolme er ekstremt god både som vaktmester, humle og i rollen som heldig utvalgt til å revidere bygdebøkene. Drøpping og Nils Inge Aasgård viste stort skuespillertalent i en ellevill "smuglersketsj", og Hyttebakk fra Rindal vet vi fra tidligere revyshow at alltid leverer varene.
Nils Inge Aasgård og Einar Drøpping er fabelaktige i denne sketsjen
Humleparet Holger og Hildegunn er alltid et populært innslag
Har du ikke skaffet deg billett til Lykkeland må du gripe sjansen. Det oser av kvalitet fra start til slutt i den nesten tre timer lange forestillingen.
Det er hjerteskjærende. Det er rørende. Det er vakkert. Det er ellevilt. Det er storartet!
Takk for at vi fikk bli med til Lykkeland!