4h trollskogen2

Vårsøg 4H på overnattingstur

Pandemien satte en stopper for fylkesleiren til 4H i år, men Vårsøg 4H arrangerte ei fin erstatning med overnatting i Trollskogen i Øyagardslia sist helg. Gjengen fikk seg dessverre en negativ overraskelse da de oppdaget at dammen var tappet for vann, og at fisketuren måtte avlyses. 

Vårsøg 4H har fått "koronamidler" av både Tidens Krav og Sparebank 1, og har gått til innkjøp av bålpanne og hengekøyer til medlemmene.

I helga ble det en etterlengtet overnattingstur i Trollskogen i Øyagardslia.

- I skogen ved dammen er mange trær med fin avstand til hengekøyebruk. På programmet stod fisking, lek og quiz, og på bålpanna ble det poppet popcorn. Det var litt skummelt, men veldig spennende å sove ute i den mørke skogen, sier Berit Bævre i Vårsøg 4H. 

 Åtte barn og seks voksne deltok på turen.

4h trollskogen1_690x920.jpg

- Trist og dumt
Til sin forferdelse oppdaget turgjengen at dammen var helt nedtappet.

- Fiskingen måtte vi avlyse, for dammen var helt uten vann. Det er noen som har åpnet spjeldet. Vi forsøkte å lukke det igjen, men fikk det ikke til. Bålpanna som har stått nede ved dammen var fylt med tomme sigarettesker og annet søppel. Det er både trist og dumt om noen har gjort dette for å ødelegge, sier Bævre.

Surnadal kommune bekrefter ovenfor Trollheimsporten at de ikke har tappet ned dammen. 

demning nedtappa2_690x920.jpg

Ragnar Mauset er lærer på Øye skule, og var med på å oppgradere området rundt dammen for 7 - 8 år siden. 

- Den gangen var det kommunen som måtte tappe ned av ulike årsaker. I etterkant av dette samarbeidet teknisk etat og grunneier om ei oppgradering, og det ble et skikkelig fint område som elevene på Øye skule har brukt mange ganger i forbindelse med naturfag. Her har vi forsket på både smådyr og fisk, sier Mauset.

Mauset forteller videre at det har vært uønsket aktivitet på området tidligere, hvor blant annet bord og benker har blitt ødelagt.

- Det er utrolig synd for elevene om vi ikke kan bruke denne fine plassen. Jeg håper noen får lukket spjeldet, slik at vi får glede av dammen videre, sier han.

demning nedtappa_690x920.jpg

bålpanne søppel_690x920.jpg

Alle foto: Vårsøg 4H