Ungdomstrinn i utvikling
Mandag 22. september er det kursdag for alle lærere i Rindal. Det er første samling i den nasjonale satsningen Ungdomstrinn i utvikling, og foredragsholdere fra Høgskulen i Volda er til stede for å informere om programmet og om fokusområdet regning i alle fag.
Ungdomstrinn i utvikling er en nasjonal satsing på ungdomstrinnet, hvor samtlige ungdomsskoler i landet får mulighet til å delta i satsingen som foregår i perioden 2013 - 2017. Målene for satsningen har sin bakgrunn i Stortingsmelding 22 (2010-2011) Motivasjon – Mestring – Muligheter, som blant annet sier at opplæringen skal gjøres mer motiverende, relevant, praktisk og variert, og alle elever skal inkluderes og oppleve mestring.
I løpet av den aktuelle perioden, tre semester, får hver skole støtte av et universitet eller en høyskole. Surnadal ungdomsskule hadde oppstart i 2013 med støtte fra NTNU, mens de to skolene i Rindal har oppstart nå og får støtte fra Høgskulen i Volda frem til november 2015. Arbeidet er likevel ikke ferdig da. Skolene arbeider videre på egen hånd, for Rindal sin del gjelder det frem til 2017. Rindal har valgt å involvere samtlige lærere på begge skoler i utviklingsarbeidet, da de mener at alle trinn vil dra stor nytte av satsningen – ikke bare ungdomstrinnet.
Skolene får selv velge tema å fordype seg i. De tre satsningsområdene man kan velge mellom er lesing og skriving, regning eller klasseledelse. Rindalsskolene har valgt å fokusere på regning i alle fag, en av de grunnleggende ferdighetene som ble presentert i Læreplanverket for Kunnskapsløftet i 2006. Rindal har tidligere jobbet med klasseledelse, en meningsfylt og nyttig prosess, sier Gro Magnhild Brønstad, skolefaglig ansvarlig.
Fra venstre Odd Helge Mjellem Tonheim og Merethe Drønnen-Schmidt, begge fra Høgskulen i Volda, rektor ved Øvre Rindal skole Hilde Børset Patterson, rektor ved Rindal skole Jon Brønstad.
Merethe Drønnen-Schmidt informerer om bakgrunn, mål og metode for satsninga.
Odd Helge Mjellem Tonheim forteller om regning i alle fag.
En liten kaffepause mellom foredragene.