
Samarbeidsavtale til over 120 millioner kroner over 3 år inngått
Surnadal Transportpartner og Pipelife gjør hverandre gode
De har fått lagt ny asfalt mellom bedriftene i Røtet - Surnadal Transportpartner og Pipelife. I mai hadde de "all time high" på en dag - 34 vogntog på vegen. I gjennomsnitt i heile mai var det hver eneste dag 18 trailere ute med rør fra Pipelife i Surnadal. Det skal litt til å organisere dette. Da trengs det en transportpartner som veit hva det dreier seg om. Det gjør Surnadal Transportpartner.
Daglig leder Atle Norli i Surnadal Transportpartner (i midten), sammen med Ingebrigt Gjerstad (til venstre) og Odd Erik Tønnes i Pipelife.
Pipelife og Surnadal Logistikk Partner samarbeidet tidligere. Fra 1. januar 2011 ble Surnadal Transportpartner etablert gjennom en fusjon med godsdelen av Surnadal Transport AS. Pipelife Norge AS er medlem av Trollheimsporten, mens Surnadal Transportpartner er nytt medlem. Bli medlem - klikk her. Alle medlemmer her!
Fusjonen
Det nye selskapet - Surnadal Transportpartner (STP) - tar seg av godsdelen, som begge selskapene - Surnadal Transport AS (ST) og Surnadal Logistikk Partner AS (SLP) - dreiv før. I SLP blir det igjen et holdingselskap som for tida eier en del biler til slags. Det som blir igjen i Surnadal Transport er transportjenester innen tipp-, anleggs-, miljø- og tømmerkjøring i Midt-Norge, samt verksted. Med fusjonen er selskapet ST halvert og ST eier 60 % av STP, mens SLP eier 40 %. Surnadal Tansportpartner er samlokalisert med Surnadal Transport AS i Røtet og regner med å omsette for 30 millioner kroner i år. Selskapet har 70 biler med sjåfører disponible og 12 ansatte.
Den største kunden
Pipelife var den største kunden til SLP tidligere. Derfor var det viktig å få på plass en ny avtale med Surnadal Transportpartner nå. - Vi har forhandlet siden nyttår og nå er vi i mål. Det er vi svært glade for, sier daglig leder Atle Norli og transportkonsulent Oddbjørn Bolme i STP og supply chain manager Odd Erik Tønnes og logistikksjef i Surnadal Ingebrigt Gjerstad i Pipelife.
De fire karene presenterte avtalen i dag, verdt over 120 milioner kroner over tre år, med opsjon på et fjerde. Begge parter er svært godt fornøyd med avtalen. Den sikrer mange trygge arbeidsplasser og er meget viktig for vareflyten over heile landet for Pipelife. For Surnadal Transportpartner betyr Pipelife 50 % av omsettinga!
Samarbeidsavtale
- Dette er meir enn en avtale om penger. Det er en samarbeidsavtale, understreket de. - Gjennom avtalen får vi til et samspill og vi kan utvide relasjonen til meir enn transport overfor kunden.
- Det er totalproduktet som er viktig. Husk det er sjåførene som møter kundene. De er våre fremste ambassadører. Denne avtalen er samhandling mellom mange. Vi gjør hverandre gode, sier de. - Vi har blant anna en befrakter plassert hos Pipelife daglig, legger Arle Nordli til.
Stor honnør til de ansatte
Pipelife opplever et tøffere marked på rør, egentlig virkninger av finanskrisa. Ellers rettet de fire karene stor honnør til de ansatte i begge selskaper og ikke minst sjåførene som fronter distriktet vårt på en slik positiv måte. - Det virker som om de ønsker å frakte rør fra Pipelife - og slik skal det være, sa de.
Tenk nytt når det gjelder veg
I dag går det 19 meter lange vogntog - i gjennomsnitt 18 om dagen i mai altså - etter fylkesveg 65 og riksveg 3, som er de viktigste transportårene til Surnadal Transportpartner.
- Her ligger det store utfordringer, sier Atle Norli og advarer mot at det neppe blir nok å flikke punktvis på fylkesveg 65 i framtida. - Skal vi komme på vegen med 25 meters vogntog, må det nok en heilt ny veg til, sier han.
- Og for oss kan det betyr reduserte kostnader på nærmere 30 % om vi kan bruke 25 meters vogntog, legger Ingebrigt Gjersatad i Pipelife til. Rør er nemlig store volum og lite vekt. I framtida kan det altså bli snakk om det lønner seg å produsere rør i Surnadal.
Vil vegstandarden hindre utviklinga i distriktet?
Men det skal vi ikke forskuttere her. - Det vi må gjøre er allerede nå å begynne å tenke nytt når det gjelder vegpolitikken. Blir det ikke lov å kjøre 25 meters vogntog etter vegene greier ikke Pipelife og høste potensielle innsparinger. Det kan føre til at vegstandarden hindrer utvikling.
Under ser vi fra venstre Oddbjøn Bolme (STP), Odd Erik Tønnes (Pipelife), Ingebrigt Gjerstad (Pipelife) og Atle Norli (STP).