Småtroll på golfbanen

Onsdag fikk Surnadal Golfpark storfint besøk av åtte deltakere fra Småtrolluka Mix. Dette er en nyhet under årets Småtrolluke i Rindal, og har som mål å gi barn og unge opplevelser i form av ulike aktiviteter. 

Småtrolluka Mix legger til rette for nye aktiviteter hver dag, og har så langt bestått av skyting, klatring, zumba og basistrening. Onsdag besøkte gjengen Kvanne, hvor golf og ridning stod på programmet. 

Solveig Fiske er leder for Småtrolluka Mix, og kan fortelle om stor iver og glede rundt opplegget. 

- Vi har forsøkt å tilby aktiviteter med et så bredt spekter at alle finner noe de liker, og kanskje også ønsker å fortsette med senere. Dette er først og fremst et tilbud for de som ikke er spesielt interessert i fotball, men det er selvsagt lov å henge seg på for de som spiller fotball på Småtrolluka, sier hun.

Fiske kan fortelle om ivrige deltakere som får utfordret seg selv hver dag. 

- Det er ingen tvil om at dette har vært en suksess, og at barna og ungdommene har hatt gode opplevelser, sier Fiske. 

Åtte barn og unge i alderen 7 - 14 år fra Rindal, Trondheim og Kristiansund deltar i Småtrolluka Mix 2019. 

golfere småtrollvøkku_690x416.jpg
Småtrolluka Mix på Surnadal Golfpark: Miriam Pedersen (f.v), Turid Pedersen, Guro Flåtten, Julian Kvisvik Godtland, Alexander Flåtten, Kasper Flåtten, Magnus Børset Sørebø, NN og Myke Gabriel Togalogon. 

Samlet stjerner på golfbanen
Jens Nervik og Hallvard Kvande fra Surnadal Golfklubb tok imot gjengen som ankom golfparken i finværet onsdag. På programmet stod "Stjernejakt" som er lekbetont aktivitet med ulik vanskelighetsgrad, hvor glede og mestring var viktigst. Deltakerne samlet stjerner etter hvert som de klarte oppgavene. 

- Dette var kjempeartig, smiler 7 år gamle Miriam Pedersen som er Småtrolluka Mix sin yngste deltaker. Sammen med mamma Turid, reiser de rundt i Rindal og Surnadal for å prøve nye idretter og aktiviteter. 

- Vi kommer fra Trondheim, men har hytte i Rindal. Dette er andre gang vi deltar på Småtrolluka, og vi koser oss, sier Turid Pedersen. 

miriam pedersen.jpg
7 år gamle Miriam Pedersen fikk raskt kontroll på golfkøllen 

Magnus Børset Sørebø (14), Guro Flåtten (14) og Alexander Flåtten (13) fra Rindal skryter av opplegget.

- Dette er artig, ja. Så langt så har skytingen vært det morsomste, men klatringen var også gøy. Spesielt fordi jeg vant en kvikk-Lunsj i konkurranse mot Guro, smiler Alexander. 

Småtrolluka fortsetter torsdag med 63 grader nord, som er en felles turdag med innlagte oppgaver. Småtrolluka 2019 avsluttes fredag med blant annet fotballfinaler, finale i Mesterens Mester og aktiviteter i regi av iTrollheimen. 

jens nervik hallvard kvande.jpg
Jens Nervik og Hallvard Kvande fra Surnadal Golfklubb hadde laget en fin aktivitet for Småtrolluka Mix

golf-opplæring.jpg
Litt opplæring må til, både når det kommer til sikkerhet og hvordan man holder golfkølla riktig 

anastasia lien.jpg
Guro Flåtten i fin stil 

Surnadal Golfklubb og Småtrolluka er begge medlemmer av Trollheimsporten