IMG_6706

Rindalselever vant fylkesfinale

Henrik, Karen, Vanja og Joakim fra Rindal skole vant årets fylkesfinale i Leger Uten Grensers skoleprosjekt med sin "kjendiskamp" som satte fengselshelse i Malawi på agendaen.

- Det var mange sterke bidrag i Møre og Romsdal, så det var en vanskelig avgjørelse. Men rindalsgruppa stakk av med seieren fordi de var så dyktige til å spre budskapet og få mange til å stille på fotballkamp, sier prosjektleder i Glemte kriser Marte Woxen Burum, prosjektleder, til Trollheimsporten.

27. oktober gikk kampen av stabelen - les om da vi tok turen innom den målrike og underholdende kampen!

-  Elevene har lykkes med å engasjere skolen og lokalsamfunnet i den glemte kriser som omhandler fengselshelse i Malawi. De har planlagt og gjennomført et vellykket arrangement, hvor de har hatt en klar plan for hvordan de underveis ønsker å informere publikum. De arrangerte en fotballkamp med lokale kjendiser, hvor elevene brukte pausen for å informere om fengselshelse i Malawi. De har vært flinke til å kommunisere på forskjellige måter med både instagram-konto, flyers og plakater, i tillegg til selve arrangementet. Vi er veldig imponert over alt de har fått til, sier forfatter feltarbeider og juryformann Lindis Hurum i en pressemelding.

10. trinnselevene vil nå være med i hovedkonkurransen om å vinne årets Temoignage-pris, hvor man får en drømmedag med Leger uten Grenser i Oslo, med de andre fylkesvinnerne. Vinneren vil bli annonsert neste uke.

Les om da vi besøkte 10. trinn på Rindal skole mens de jobbet med prosjektet.

IMG_6908.jpg

Gruppa med A-lagstrener Lars Ole Heggem.

 

Om skoleprosjektet:

For sjette år på rad arrangerer Leger Uten Grenser Et Grenseløst Skoleprosjekt, og i år har nesten 70 ungdomsskoler over hele landet vært påmeldt. Prosjektet tar utgangspunkt i de ti glemte krisene Leger Uten Grenser presenterer hvert år. Elevene skal i sin prosjektperiode jobbe med en eller flere av disse krisene for å sørge for at disse krisene får oppmerksomhet og ikke blir glemt, verken av folk eller av media. For færre dør, når flere vet.

- Elevene har i sin prosjektperiode jobbet med å belyse årets glemte kriser, og vi har sett et fantastisk engasjement, både i tradisjonelle og i sosiale medier. Det har vært stor variasjon i bidrag med videoer, hjemmesider, arrangementer, pressestunt, podcast og blogger, i tillegg til at mange har lykkes i å engasjere lokalsamfunnet sitt med kakesalg, fotballkamper, flyers, stander etc. Vi er veldig imponert over årets deltakere, sier Lindis Hurum.