Kirsti Barbo Landsem

Rindal kommunestyre onsdag

I dag, onsdag 29. januar, var det kommunestyremøte i Rindal. På saklista sto blant annet helse- og omsorgsplan, områderegulering for Rindal sentrum, ny 420kV kraftledning og Rindalshallen.


Saksdokumenter til dagens kommunestyremøte finner du HER.
 

I sak nr 002/14 Valg av tilknytning/samarbeid innen IKT-området ble rådmannens innstilling enstemmig vedtatt.
 

Sak nr 003/14 omhandlet betalingssater for barnhagene. Her ble også rådmannens innstilling enstemmig vedtatt.
 

Ola Sellie.jpg
 

Sak nr 004/14 Planprogram - Helse- og omsorgsplan ble lagt fram av pleie- og omsorgsleder Ola Sellie.

Det må vurderes nøye hva vi skal gjøre med 74-fløya, sa Sellie. I dag er kapasiteten her sprengt. 74-fløya rommer også legetjenester mv. Det er viktig å planlegge for framtida, når vi vet at de store etterkrigskullene etterhvert vil få større behov for omsorgstjenester.

Etter rådmannens forslag blir livsløpskomiteen styringsgruppe for arbeidet. Det opprettes ei prosjektgruppe bestående av ordfører, leder i livsløpskomiteen, plansjef, pleie- og omsorgsleder og enhetsleder i helse- og familieenheten. John Ole Apli (Ap) fremmet forslag om også å ha med en representant for opposisjonen i prosjektgruppa. Aspli foreslo Ragnhild Stavne Bolme (Ap). Rådmannens forslag, med Asplis forslag som tillegg, ble enstemmig vedtatt.



Sak nr 005/14 Endring av områderegulering for Rindal Sentrum ble lagt fram av planleder Sivert Dombu. Saken omhandlet i hovesak den planlagte fotballhallen, og også forholdet mellom fotballhallen og museet. Det har kommet mange krav og ønsker fra fylkeskommunen i denne saka.

Når det gjelder fotballhallen har fylkekommunenen stilt krav om at store fasadeflater skal ha en viss oppdeling, slik at det ikke blir samme type kledning på hele veggen. Det skal gjøre hallen litt mindre dominerende av utseende. Eventuelle påbygg til hallen i framtida må være noe mindre/lavere enn selve hallen. Det stilles krav om valmet tak. Hallen kan bli maksimalt 8 meter høy i rafta og maksimalt 13 meter opp til mønet. Det kreves også at hallen legges godt ned i terrenget.

Områdereguleringen skal drøftes med regional kulturminnemyndighet.

Vegetasjonen rundt museet må bevares i størst mulig grad, av hensyn til de visuelle forhold mellom museet og hallområdet. Rindal IL har fremmet ønske om at det etableres en ekstra innkjøring til hallområdet fra Skulegata, for å få mer sirkulasjon i trafikken. Dette tas med i planene.

Flere representanter gikk på talerstolen og ga uttrykk for at de var svært positive til planenen, og ville gå inn for rådmannens innstilling i saken. Men John Ole Aspli (Ap) ga i tillegg uttrykk for bekymring for økt trafikk i området. De trafikksikkerhetsmessige forhold bør utredes, mente han. Ordfører Ola T. Heggem mente at trafikksikkerheten i hele området rundt Rindal skole, museet og hallområdet skal og må utredes.

John Ole Aspli.jpg
 

Sak nr 006/14 Langlia Hytteområde. Dette har vært en langvarig prosess, da områdestyret for reindrift har kommet med innsigelser mot kommunens planer om utvidelse av Langlia Hytteområde. Dette på tross av at reindriftsforvaltninga på Røros fremmet en innstilling til områdestyret for reindrift om at Rindal kommunes plan burde godkjennes. Fylkesmannen støttet også Rindal kommune i saken. Områdestyret for reindrift vedtok med knappest mulig flertall å ikke godkjenne utvidelsen av hyttefeltet. De har holdt på dette som en prinsippsak. Områdestyret for reindrift er nå nedlagt. Saken går nå via fylkemannen til departementet. Rådmannens innstiling enstemmig vedtatt.

 

Sak nr 007/14 Ny 420 kV kraftledning mellom Klæbu og Viklandet.  Saken ble lagt fram av plansjef Sivert Dombu. Her dreier det seg om det som populært blir kalt "monstermaster". Rindal kommune anbefaler på det sterkeste at den nye 420 kV kraftledningen gjennom Rindal bygges etter samme linjeføring som dagens 300 kV-ledning, på sørsida av dagens 420 kV-ledning. Dette vil komplisere og fordyre utbygginga, men det er fremmet som et alternativ. Den skisserte nye kraftlinja etter ny trase vil bl.a. berøre store friluftområder.

Rådmannens innstiling sier at kraftlinja gjerne kan krysse over til nordsida i nærheten av fylkegrensa ved Storholt. Her ønsker ikke kommunen å uttale seg om hvilken eiendom som skal berøres, og heller ikke om hvor kraftlinja skal komme inn fra Trøndelag. Tore Simonset (Sp) stilte spørsmål om vi ønsker at besøkende til kommunen skal møtes med disse "monstermastene" når de kommer over grensa til kommunen. Tove Flåtten (Krf) poengterte ønsket om å følge den gamle traseen, slik at ikke flere boliger blir ødelagt.

Det har vært informert en del om den nye kraftlinja, både ved annonsering og informasjonsmøter.

Rådmannens innstilling ble enstemmig vedtatt.
 

Tore Simonset.jpg
 

Kommunestyret.jpg

Sak nr 007/14 Rindalshallen - festeavtale for tomt og samarbeid med Surnadal kommune.

Her var ordfører Ola T. Heggem inhabil, siden han sitter i styret for Rindalshallen. Varaordfører Berit Storholt Flåtten ledet saken.

Saken ble lagt fram av plansjef Sivert Dombu. Tomta til Rindalshallen skilles nå ut som egen tomt. Rindal kommune blir eier av tomta, og det inngås en festeavtale på 30 år med Rindalshallen AS.

Formannsskapet i Surnadal behandler i dag saka om investeringstilskudd til Rindalshallen. (I etterkant av møtet ble det klart at Surnadal kommune støtter hallen med kr 775.000,- red anm.)

Flere av representantene gikk på talerstolen og mente at denne prossessen har gått fort og greit, og at dette er svært positivt for bygda. Det er også svært positivt at kommunenen kan få til så mye med godt samarbeid, ble det sagt.


Arnfinn Eriksen.jpg
 

Påtroppende rådmann i Rindal, Birgit Reisch, var også til stede under dagens møte.