IMG_4368

Lekepatruljen på Rindal skole

Tirsdag var det leikelederkurs i Rindalshuset for 3. - 6. trinn på Rindal skole og Øvre Rindal skole. Skolene slås sammen til høsten, og elevene blir bedre kjent når de samles på denne måten. Skolen håper også på større aktivitet og mer samhold i friminuttene.

Leikelederkurset arrangeres av Lekepatruljen, som drar rundt på mange skoler i landet med dette opplegget. Lekepatruljen har som mål å få barn til å bevege seg mer i løpet av skoledagen, gjennom lek i friminuttene.

I stedet for å plukke ut enkelte elever til å bli leikeledere valgte skolene i Rindal å sende alle elevene i 3. - 6. trinn på kurs.

Det var full aktivitet i Rindalshuset da Trollheimsporten var innom utpå formiddagen. Salen var delt inn i åtte ulike aktivitetsområder, og barna var allerede skikkelig varme og svette. Og de så ut til å ha det gøy!

Dagen var lagt opp med et stramt program, så kurslederne hadde ikke tid til å prate med oss. Men de elevene og lærerne vi pratet med syntes at dette var et fint opplegg.

IMG_4325.jpg
Samling

IMG_4335.jpg
Oppvarming

IMG_4339.jpg
Full aktivitet i salen

IMG_4342.jpg

IMG_4350.jpg

IMG_4361.jpg

IMG_4363.jpg

IMG_4371.jpg

IMG_4379.jpg


Informasjon om Lekepatruljen:
 

Aktive barn trives bedre 

Flere undersøkelser viser at det er en sammenheng mellom barns trivsel og graden av fysisk aktivitet. Aktive barn er bedre til å inngå i sosiale sammenhenger med andre barn. De liker seg på skole, har færre sykedager og har mer gå-på-mot enn inaktive barn.

Fysisk aktive barn føler seg også mindre ensomme, har mer selvtillit og lettere for å få venner enn inaktive barn. Erfaringer viser også, at barns forutsetning for å lære noe i timene er vesentlig forbedret, hvis de i det daglige er fysisk aktive.

Det er i høy grad i barndommen og i de tidlige ungdomsårene at de sunne vanene fastlegges. Hvis barn og unge i en tidlig alder får innarbeidet gode og fornuftige helsevaner, er det derfor all mulig grunn til å tro at disse også vil fortsette i voksenlivet.


Bedre sosialt miljø

Hvis den enkelte skole kan skape et miljø med masser av lek og bevegelse i friminuttene, for alle barn på tvers av klassetrinn, kan det være medvirkende til et bedre sosialt fellesskap på skolen. Barnas bedre fysiske trivsel gir en roligere hverdag, færre konflikter og de forskjellige klassetrinn har mulighet for å komme tettere på hverandre og danne nye sosiale relasjoner gjennom glede og fysisk utfoldelse.

Med et forbedret leke og bevegelsesmiljø på skolen vil det være mulig å dra inn de litt mer tunge, ensomme eller inaktive barna. Det kan bidra til at flere barn på skolen trives bedre fysisk så vel som sosialt.

En Lekepatrulje vil indirekte ta et medansvar for fellesskapet, ved at flere på skolen får mulighet til å leke og bevege seg. Det kan kanskje medvirke til at de eldre elevene tar leken til seg igjen, og at de yngste ikke slipper leken i en tidlig alder, som man ser skjer mange steder rundt omkring på landets skoler i dag.