
- Paintball i Bjerginj
Lek og trening i høy intensitet
Nede i skogen i Bjerginj er det hver onsdag høy aktivitet når Rindal paintballklubb har treninger. Latteren sitter løst og medlemmene i klubben har ikke rent få gode ord å komme med om paintballens fordeler; det er både sosialt, artig og god trening. Klubben ønsker mange flere nye spillere, og retter en spesiell oppfordring mot jenter til å delta. Har du lyst til å vite hvor (lite) vondt det egentlig er å bli truffet av en malingsball, og hvor mange sikkerhetstiltak klubben setter i gang, burde du klikke deg inn på saken!
- Det er artig!
- Det er sosialt!
- Det er vondt!
- Det er god trening!
Argumentene kommer i fleng når medlemmene i Rindal Paintballklubb forklarer akkurat hvorfor folk burde prøve paintball som en fritidssyssel. Latteren sitter løst i skogen i Bjerginj, og utnevnt leder Ingar Børset forsikrer om at det ikke er så vondt å bli truffet av malingskulene; - Er en uheldig, får en blåmerke, kanskje et sår. - Nei, det går i hvert fall ikke gjennom, bekreftes det fra en kant. (Bildet til høyre er ikke så dramatisk som det ser ut som; her har Kristian Skjermo fått rød maling på seg.)
Hva er så paintball? Paintball går ut på å bruke paintballmarkører fylt med små malingsballer til å treffe motspillere. En kan gjøre nesten som en vil, og spille på mange forskjellige vis, hvor det enkleste er å dele opp i lag, og spille mot hverandre. Den som blir truffet, er ute, men en kan også ha et bestemt antall treff før en ryker ut. - Det er uskyldig lek, en videreføring av all lekekriging vi har holdt på med siden vi var små, sier Ingar Børset.
Det har blitt drevet med paintball i Rindal siden Øyvind Anshus startet opp i 2004, og brødrene Ingar og Ola Børset hang seg fort på. Paintballen har siden den tid blitt til Rindal Paintballklubb, og de har for ikke så lenge siden flyttet på seg fra Rindalsskogen til en dugelig skogflekk på ca. 500 x 500 meter de leier i Bjerginj. Her har de satt opp til to baner som det kan spilles på, komplett med både hinder i alle former og sikkerhetsnett.
For paintballklubben er strenge på sikkerheten. Medlem i klubben Kenneth Negård kan fortelle at de tar sikkerhet veldig seriøst, og opererer med påbud av både maske og halsbeskyttelse. Dette blir man påmint når man går inn på området; maske må på (bildet over.)! I tillegg til dette kan trykket i markørene justeres, slik at slagkraften til malingsballene ikke blir så alt for stor, samt at det benyttes løpsplugger i markørene når de ikke er i bruk. Malingen i malingsballene (avbildet under til venstre) er dessuten vannbasert og går vekk i vask, slik at ikke en gang klærne blir skadet! - Det har ikke vært noen skader i løpet av de seks årene jeg har vært med, sier Ingar; - Så da kan en omtrent si at det er ufarlig.
Klubben teller per dags dato seks medlemmer, og vil veldig gjerne bli flere. Det mangler ikke på rosende ord om paintball som treningsform, og det kan bekreftes ved gjennomsyn av løypa; det dreier seg om variert skogsterreng som vist på bildet over, så det er ikke tvil om at det kan bli en riktig så underholdende treningsøkt med høy intensitet. Enkelte av spillerne trener til og med kondisjon en dag i uka for å ha mer å stille med på dagene de spiller paintball!
Så hvem kan så være med og spille paintball?
- Alle kan være med, alle som vil prøve noe nytt, sier Ingar, men poengterer at de har en aldersgrense på 16 år. Klubben stiller med utleie av 8 markører og utstyr, og han kan dessuten fortelle at de opererer med "finpris" for helt nye spillere. Han oppfordrer spesielt jenter til å delta, da det er en tydelig overvekt av gutter på området. - Alle som har lyst til å prøve, kan ta kontakt med meg, sier Ingar, før de oppmøtte begir seg ut på en ny, intens runde med paintball.
Øverst fra venstre: Ole Holten Røen, Kristian Skjermo, Ola Børset, Raymond Estensvoll og Brynjar Loe. Nede fra venstre: Kenneth Negård, Ingar Børset.