Kommunereformen og «hårsåre» rindalspolitikere
Den negative holdningen som enkelte politikere i Rindal uttrykker overfor surndalingene er frustrerende og pinlig. Det ser ut for at alt surndalingene sier eller gjør blir tolket i verste mening.
Tidligere har det vært ordfører Ola T. Heggem som har vært mest «såra og vonbråten», men nå har også arbeiderpartiets kommunestyremedlem Line Flåtten hengt seg på som ett ekko.
Vi vil nevne påstanden fra Ola T. og Line om at ordfører og varaordfører i Surnadal bagatelliserer punktet om søknad om å bli trøndere. Vi tolker imidlertid deres utsagn dit hen at det er mest trolig at regionreformen gjør at Surnadal vil tilhøre region Midt-Norge/Trøndelag uansett etter 2020. Derfor kan det være naturlig «å tone ned» dette punktet noe, jf. ref. fra varaordfører H. Rød.
Ordføreren i Rindal synes også at det var utidig at informasjonsheftet fra Surnadal havnet i postkassen til noen Rindalinger. Vi må si at vi reagerte litt også, ikke negativt, men savnet noe lignende fra Rindal. Denne uka har vi omsider fått et hefte fra Rindal kommune også. Vi har lest begge. All informasjon er nyttig.
Har ordføreren i Rindal store surndalskompleks? Viser bl.a. til et sitat fra Tidens Krav: « Han forklarer at trødersuget tok av da rindalingene sluttet å kjøre hest ned til Surnadalsøra og i stedet fikk Mørelinjen som tok dem til Trøndelag med buss». Han sier også at de tre kommunene ikke er en felles arbeidsmarkedsregion. Ingen pendling mellom Rindal og Halsa, og at det er Surnadal vi har felles som arbeidsmarked.
Når det er sagt så vil vi presisere at det er ingen andre kommuner vi har så mye inn- eller utpendling til/fra heller.
Både Ola T. Heggem, Line Flåtten og Magnar Dalsegg sier alle at de har nullalternativet som sitt førstevalg, men om det blir sammenslåing foretrekker de Orkdalsalternativet da Rindal, Surnadal og Halsa blir for lite. Hva er logikken?
Marit Holsæter Bolme og Jan Erik Bolme