Hele gjengen

Klare for Jørgenkveld

16. september ville Jørgen Gravvold ha fylt 90 år, og akkurat det ønsker gjengen bak Lars Jarle & The Big Mamas å markere. Derfor inviterer de til to kvelder med sanger, dikt og historier, som Jørgen Gravvold har skrevet.

Brynhild Riksheim forteller til Trollheimsporten, at da de møttes igjen til øvinger i mai, fikk de lyst til å lage noe i forbindelse med jubileet til Jørgen Gravvold.

Erling Solem, som kom inn i gjengen da Arthur Snekvik dro til Antarktis, har skrevet musikk til mange av tekstene til Gravvold, noe som også var en medvirkende faktor til valget.

Riksheim understreker at Solem får lov å fortsette også når Snekvik er tilbake.

Gjennom det Trollheimsporten kunne se fra øvingen torsdag kveld, vil publikum få en variert og fin kveld sammen med Lars Jarle & The Big Mamas. Det vil bli latter og glede godt fulgt av alvor og rørende øyeblikk, med kjente og kjære tekster fra en dikter som var engasjert i det som foregikk både nært og fjernt.

Riksheim forteller videre at de gjennom denne konserten ønsker å lage en liten reise gjennom hans liv, og derfor har de prøvd å sette sammen et mangfold av hans arbeid med tekst og tone.

– Jørgen var en perfeksjonist med dårlig tro på seg selv, og etter at han hadde engelsk syke som barn, følte han seg lite verdt og som en hvalross på land, sier Riksheim.

– Vi starter konserten med «Visa vår», som var kjenningsmelodien til Bævertrall, forteller hun videre, og hun forteller også at Bævertrall var ei gruppe med sangglade damer hvor Jørgen var musikalsk leder og gitarist.

Grete Ingunn Krokstadnes forteller at hun og Geirid Holten var med i det de kalte «Det nye Bævertrall», og Geirid Holten deltar på en av sangene.

Tor Rovik er konfransier, i tillegg til at han også er med og synger. Han deltar også på noe av dramatiseringa som skjer til noen av sangene. Her kan nevnes «Kattastrofa» som er en ganske så morsom framføring.

Lars Jarle & The Big Mamas består av et orkester og et kor. Gruppen startet opp etter at Åsskardkoret ble nedlagt.

I orkesteret finner vi Erling Solem, Lars Settemsdal, Tore Settemsdal og Per Jarle Riksheim. Koret består av Brynhild Riksheim, Grete Ingunn Krokstadnes, Rita Settemsdal, Tove Bævre, May Britt Hakstad, Tøtte Snekvik, Elisif Sæthervik og Tor Rovik.

Det er virkelig verdt å ta turen for å delta på 90-årsmarkeringen av Jørgen Gravvold sammen med Lars Jarle & The Big Mamas. Dette er noe å glede seg til!

Annonse:
Det skjer i Bæverhall, lørdag 19.9 kl 18.00 og i Bøfjorden Grendahus 26.9 kl 15.00. Det vil bli mulighet til å kjøpe kaffe og kaker underveis, og alle smittevernsregler vil bli fulgt.
Forhåndssalg av billetter på telefon 91837301 eller 45474359.

Tor Rovik og The Big Mamas[1].jpg 
Tor Rovik og The Big Mamas.

3[1].jpg
Tor Rovik.

6[1].jpg
Grete Ingunn Krokstadnes.