NBUs landsstevne i Surnadal:
Inviterer til veterantreff
F.v. Øyvind Holte, Olav Mauset, Ragna Marie Mauset, Anne Saltrø Polden og Lars Polden.
I forbindelse med neste ukes landsstevne i Surnadal, oppfordres alle unge og gamle BU-ere til å bli med på veterantreff. - Det blir så «gøttj» når vi treffes, sier BU-veteran Anne Saltrø Polden.
Veterantreffet har i stor grad blitt markedsført via Facebook, men det er slettes ikke å forvente at alle veteraner befinner seg der. Av den grunn blir Trollheimsporten invitert på et spontant og trivelig møte med BU-veteranene fra Surnadal. Øyvind Holte oppfordrer spesielt BU-ere fra Sør-Trøndelag til å melde seg på.
Helgrilla gris og natursti
Veterantreffet har en pris på 350,- kroner, og inkludert er blant annet en skikkelig god middag servert av grillmester Ola Sylte.
- Det blir servert helgrilla gris fra Sylte gårdsslakteri. Grillmester er Ola, kjent fra Jakten på kjærligheten og sjølvaste vaktsjefen fra 2006, informerer Anne Saltrø Polden.
Det er ingen tvil om at veterantreffet byr på god stemning og artige aktiviteter. Vi kan blant annet røpe at Øyvind Holte, som var leirsjef i 1981, har laget en natursti hvor det blir mulighet for å mimre tilbake til hvordan det var på landsstevne "før i tida".
Én gang BU-er, alltid BU-er
- Ungdommen har sett hva som har blitt gjort på andre stevner, men samtidig bygger de opp dette nedenfra selv. Det er den største lærdommen de har med seg etter å ha lagt med så enormt mye arbeid, synes Lars Polden.
- Vi må huske at bygdeungdomslaget er "av ungdom, for ungdom". Så får vi lov å være med vi som er litt eldre ungdom, også, sier Ragna Marie Mauset.
Men hva er egentlig aldersgrensen for å regnes som bygdeungdom?
- Nei, det må vel være 71, spøker Holte (72). Hans medlemskap i bygdeungdomslaget er avsluttet, men i likhet med sine veteranvenner er han likevel selverklært BU-er til hans dager på jorden er omme.
Verdifull erfaring for ungdommen
- Nå mimrer vi om de gode, gamle dager, men vi må huske at det nå er den yngre garde som drar i gang og skal føre dette videre. Det er de som har ordnet hele opplegget. Vi, som gamle travhester, får heller stille opp og hjelpe til med det vi kan, og benytte anledningen til å mimre litt, synes Lars Polden.
- Det er viktig å huske på at det ikke er arrangementet i seg selv som er hverken drivkrafta eller hovedpoenget, men det er den erfaringen de som er med på dette får. Etter jeg ledet hovedkomiteen i 2006 har jeg innsett at det ikke er så veldig mye man gruer seg til lenger etter et slikt ansvar. Det er såpass krevende teknisk. De fleste andre festivaler booker eksisterende infrastruktur, men her skal alt bygges på egenhånd. Med andre ord er den jobben ungdommene gjør merkverdig, skryter Anne Polden, som har vært medlem i BU siden 1987.
Norges største vennegjeng
Det er ingen tvil om at alle og enhver er hjertelig velkommen i bygdeungdomslaget. Slik har det vært i alle år.
- I bygdeungdomslaget er det god plass til de som ikke spiller fotball, sier Polden, før Mauset legger til noe som tyder på at alle som ønsker får være med å slite seg ut:
- Og vi har ikke reservebenk!
Praktisk informasjon: påmelding og overnatting
Veterantreffet finner sted på stevneområdet, nærmere bestemt travbanen i Surnadal, lørdag 23. juli kl. 15.00. Påmelding skjer så fort som mulig ved å betale kr. 350,- inn på kontonummer 4040.17.81457 (NB: Husk å merke denne med navn!). Prisen dekker inngang, inkludert festbillett til Too Far Gone på kvelden samt progam og middag i forbindelse med veterantreffet. Mer informasjon og mye mimring er tilgjengelig på Facebookgruppen "BU-minner gjennom 70 år".
For tilreisende vil det være muligheter for overnatting på Thon Hotel Vårsøg, campingplasser og eventuelt gamle kjente. Ønsker man mer informasjon, er det fritt fram for å ta kontakt med hvem som helst av de nevnte veteranene.