Start, ingress

Harald Solviks Minnemarsj lørdag: – Vil oppfordre alle til å bli med

Lørdag 8. august arrangeres Harald Solviks Minnemarsj for tredje gang. Marsjsansvarlig Rune Løfald fra turstigruppa i Rindal IL håper folk tar turen ut i det han omtaler som praktfulle løyper.

Ingressfoto: Arkivfoto fra Harald Solviks Minnemarsj 2019.
 

På grunn av koronasituasjonen, har arrangørene gjort nødvendige justeringer i forkant av årets utgave av Harald Solviks Minnemarsj.

– Det blir en litt redusert utgave, med enkeltstart i stedet for fellesstart, og det blir heller ikke drikkestasjoner. Alle møter opp på skimuseet for registrering, og der blir det også anti-bac-stasjon, så vi tar smittevern på alvor. Det ber vi også deltakerne om å gjøre.

Det sier Rune Løfald fra turstigruppa i Rindal IL. Det er han og resten av styret i gruppa som står for planlegging og gjennomføringen av marsjen.

Han forteller at over 300 personer deltok i den første utgaven av marsjen, mens rundt 200 deltok i fjor. Nå håper han folk støtter opp også i år.

– Jeg vil oppfordre alle til å bli med. Man får gå i praktfulle, oppmerkede løyper, og det var jo Harald Solvik selv, som startet prosessen med å merke turstiene oppi «Åsan», som vi kaller området, sier Løfald.

IMG_8405.JPG
Rune Løfald under Småtrolluka 2020.
 

To løyper å velge mellom

Som vanlig blir det start og mål ved Rindal Skimuseum i tidsrommet 11.00-14.00. Det er likevel ikkje slik at komiteen avslutter og forsvinner på slaget klokka to, ifølge Løfald.

– Så lenge folk har rukket å starte klokka 14.00, venter vi selvsagt på at de kommer i mål, sier han.

Det vil bli merket en kort løype (rød) på 2 km rundt Igltjønna og ei lang løype (blå) på 7,5 km om Svartvassløa og Høgåsen. Det er mulig å bruke joggesko i begge løypene, men det er noen våte parti på 7,5 km løypa.

– Løypa rundt Igltjønna er lagt til rette både for rullestolbrukere og folk med barnevogner, mens det på den lengste løypa er mer skogsveger og stier, sier Løfald.

minnemarsj løypekart 2020.png
Løypekart for Harald Solviks Minnemarsj 2020.
 

Overskuddet går til oppussing av Haraldhøtta

Registreringen, som altså foregår på Rindal skimuseum, er gratis for barn i grunnskolealder, mens det koster 50 kroner for voksne.

– Ja, vi tar en liten avgift for de voksne i år, fordi vi har planer om å starte med oppussing av Haraldhøtta i høst. Det er et turmål i fjelltrimmen, og den lengste løypa i årets marsj går faktisk nesten opp til hytta - den er vel kanskje 500-600 meter unna.

Dermed kan marsjdeltakere som ikke har det så travelt med å komme i mål, velge å ta en snartur opp for å se Haraldhøtta, dersom de måtte ønske det.

Det blir trukket gevinster på alle som registrerer seg, og overskuddet går til oppgradering av Haraldhøtta på Tiursåsen.

– Eli Solvik, dattera til Harald, har donert et bilde hun har tatt, som loddes ut blant de som registrerer seg. I tillegg har vi en del andre premier, sier Løfald, og legger til:

– Det å delta i denne marsjen handler om å støtte opp, og i tillegg er det fin mosjon. Vi endrer løypa fra år til år, så jeg tror folk vil få se og oppleve områder de ikke har sett før.

haraldhøtta foto eli solvik.jpg
Haraldhøtta (Foto: Eli Solvik)

minnemarsjen 2018 foto eli solvik.jpg
Minnemarsjen 2018 (Foto: Eli Solvik)