Forgiftet med GHB og metanol

Ei tenåringsjente fra Rindal ble forgiftet på en privatfest, etter at noen puttet GHB og metanol i drinken hennes. Politiet ber om tips for å finne ut hvem som står bak. Det skriver avisa Sør-Trøndelag i dagens papirutgave.

For to måneder siden
Det er to måneder siden hendelsen, som var skremmende både for jenta og familien. Utgangen kunne blitt fatal.
- Jeg var på en privatfest før vi skulle på fest i Torshall. Jeg gikk på do, og da jeg kom tilbake var glasset mitt fullt. Jeg spurte hva som var oppi, og fikk høre at det var hjemmebrent. Etter det husker jeg ikke mer, forteller jenta når ST møter henne.
Ho veit ikke hvordan ho kom seg til Torshall, men kort tid etter at festen startet, fikk mora hennes telefon fra en vakt som fortalte at ho var bevisstløs. Politiet ble tilkalt, og jenta ble seinere kjørt til sjukehus. Der viste det seg at ho var forgifta av GHB og metanol.
- Hadde det vært litt mer i drinken, så er det ikke sikkert jeg hadde vært meir, sier jenta til Sør-Trøndelag i dag.
 
"Barbiedop", hasj og amfetamin
Ei anna tenåringsjente som ST har snakket med, forteller at det finnes både "barbiedop", hasj og amfetamin i omløp i Rindal.
Kulturkonsulent Morten Møller meiner at det heilt klart finnes narkotika i Rindal, men at det ikke er noe utpreget problem i dag.
- Jeg har ikke inntrykk av at det er noe stort rusmiljø i Rindal. Men det eksisterer nok en del miljøer hvor det finnes narkotiske stoffer. Når jeg sjøl er involvert som festarrangør, eller er ute i det offentlige rom, er inntrykket mitt at det er veldig lite rus. Men samtidig skal jeg være forsiktig med å si det, siden dette nok oftest foregår i private grupperinger, sier Morten Møller til ST.
- Det finnes narkotika her, som alle andre steder. Og det kan godt hende det er på frammarsj også. Foreløpig er det ikke noe utpreget problem, men det kan bli det, legger han til.
 
Naive rindalinger
Firebarnsmor Line Brekken på Rindalsskogen meiner rindalingene er naive om de tror det ikke er narkotika i kommunen. 20. april arrangerte ho en konsert i Rindalshuset, med Hans Inge Fagervik og hans opplegg Rock mot rus. Oppmøtet var svært dårlig, og Brekken ble møtt med kommentarer som "vi har da ikke noe rusproblem i Rindal, så hvorfor trenger vi dette".
- Rindalingene er veldig naive. De vil ikke tro at det er noe som er galt her. Sjøl om vi veit at ungdom er blitt tilbudt både amfetamin og hasj på fester, så blir ikke problemet tatt på alvor, sier Brekken, som er innflytter til kommunen.
 
Skremmende
Politibetjent Anders Magne Ormset synes denne episoden er skremmende, og sier politiet trenger tips for å få gjort noe med saken.
- Det er skremmende hvis noen driver og har i folk stoff mot deres viten. Man veit aldri når dosen blir for stor, og da kan utgangen bli fatal. Det er vanskelig å skjønne hvilket motiv folk har for å gjøre noe slikt, sier Ormset til Sør-Trøndelag.
Det var han som rykket ut den kvelden jenta ble forgiftet.
- Der og da visste vi ikke at jenta hadde fått i seg annet enn alkohol, sier han.