Greg Rodland Buick

– det tilsvarer varig tilgang på rent vann til nesten 6 200 mennesker

Folk i Surnadal og Rindal har gitt 1, 2 millioner kroner

- Det er godt å vite at pengene vi har gitt kommer medmennesker til gode, sier Bente Hjertenæs, regionkonsulent for Kirkens Nødhjelp i Møre og Romsdal. Hvert år i den kirkelige fastetiden før påske arrangerer Kirkens Nødhjelp sin årlige innsamlingsaksjon, fasteaksjonen. Pengene går til alt Kirkens Nødhjelps arbeid.

 

 

Befolkningen i følgende områder har samlet inn til sammen over 1,2 millioner kroner de siste femten årene:

 

Surnadal:         969.902 kroner

Rindal:             260.661 kroner

Sum:            1.230.563 kroner


 

Også i år stiller konfirmanter og andre opp som bøssebærere i Surnadal og Rindal slik du ser på Trollheimsporten.
-      Hvert år går 40.000 konfirmanter over hele Norge fra dør til dør og samler inn penger til Kirkens Nødhjelp. Denne ettermiddagen er konfirmantene og de andre bøssebærerne med på å skape konkret forandring, sier Hjertenæs.

 

For eksempel koster det 2 kroner per måltid Kirkens Nødhjelp deler ut i katastrofesituasjoner.

– Da er det lett å se at 1,2 millioner kroner når langt, sier Hjertenæs.

 
Benyam Beremu nyter et glass kaldt, rent vann fra brønnen som ble bygget i landsbyen sin med støtte fra Kirkens Nødhjelp. Landsbyen heter Mten Gudichu og likker i Woleita-distriktet sør for Awasa i Etiopia. (Foto: Greg Rødland Buick/Kirkens Nødhjelp)


Pengene folk i Surnadal og Rindal har bidratt med de siste 15 årene tilsvarer sikker tilgang på vann for over 6.200 mennesker i Etiopia.

-      Dette er i grunn veldig enkelt. Uten vann kan vi ikke leve.  Det gjelder både for mennesker og natur. Derfor har Kirkens Nødhjelp bidratt til å bygge et stort antall vannkilder i de landene hvor vi arbeider, sier regionkonsulenten.


-      Folk i Surnadal og Rindal kan være stolte av sitt bidrag. I følge FN mangler imidlertid 884 millioner mennesker fortsatt sikker tilgang på vann. Dette vil vi være med å gjøre noe med. I år har vi et mål om å samle inn enda mer enn vi har gjort før og vi håper folk blir med på dugnaden, sier Hjertenæs.

 

17. til 19. mars går nok en gang bøssebærere i Surnadal og Rindal fra dør til dør for å vise solidaritet med dem som trenger det aller mest. 



Der oljeselskaper hadde gitt opp å finne olje, fant norske geologer et vannreservoar med rent, fornybart vann så digert at det kan forsyne hele millionbyen Dar-es-Salaam. I landsbyen Kichangani har de nå rent vann fra en vannpumpe på torget. For ba

Der oljeselskaper hadde gitt opp å finne olje, fant norske geologer et vannreservoar med rent, fornybart vann så digert at det kan forsyne hele millionbyen Dar-es-Salaam. I landsbyen Kichangani har de nå rent vann fra en vannpumpe på torget. For barna er det svært uvanlig at de kan leke med vann. Mama Feruzi, mor til gutten i bildet, er takknemlig, men bekymret: Dette er da for godt til å være sant?!

(Foto øverst og nederste bilde: Greg Rødland Buick/Kirkens Nødhjelp)