Åpning

Museumsåpning med Blæst´n-konsert

Rindal skimuseum åpna i går, men i dag, søndag, var det offisiell åpning med en 45 minutters lang konsert med Blæst´n, og publikum koste seg  i finværet.

 

Avdelingsleder Kari- Elin Bolme Løfaldli ønska publikum velkommen til en ny, men annerledes sommeråpning.

- Det har vært en rar vår på muséet også, sa hun. Venneforeninga, som hver uke trofast har hatt sine møter på muséet, har ikke kunnet komme på grunn av koronareglene. Og mannekengoppvisninga med alle OL-genserene som museumsvennene har strikka i løpet av vinteren, som var planlagt å vises på åpningsdagen, måtte avlyses. Disse kan du nå se i muséets utstillinger.

Hun minnet ellers om koronareglene om å holde avstand, og alle besøkende må i år skrive navn og telefonnummer i ei bok når de skal besøke muséet

Nytt av året er det også at Rindal skimuseum er blitt en del av MIST, muséene i Trøndelag.
 

Blæstn.jpg

Blæst´n gjør seg klar til konsert. De kler i grunnen museumstunet godt, og om lag 50 frammøtte så ut til å kose seg skikkelig og nyte konserten i godværet i dag.

 

Det er Olav Morten Tørset som dirigerer Blæst´n. Han kunne fortelle at de under ei opprydning etter Rindal skolemusikk hadde funnet originalpartituret til fanfaren som ble laga av Henning Sommero til NM i Rindal i 1979. Denne fanfaren, som er laga over et tema fra Rindalssongen, har ikke blitt spilt siden 1979, men ble spilt på museumstunet i dag, og partituret ble overrakt muséet for oppbevaring.
 

Overrekkelse av partitur.jpg

Helen Nergåd Tørset overrekker partituret til NM-fanfaren fra 1979 til avdelingsleder Kari-Elin Bolme Løfaldli

Fanfare Ski-Nm 1979.jpg

NM-fanfare signert Henning Sommero

 

På videoene nedenfor kan du høre Blæst´n spille Glade musikanter og Holmenkollmarsj.

;