17. mai i Rindal
I Rindal var det tradisjonell 17. mai-feiring, i aldeles strålende vær. Dagen startet med gudstjeneste i Rindal kirke og påfølgende tog gjennom Rindal sentrum, tale, musikk og sang ved Rindal helsetun og samling ved Rindalshuset. I Øverbygda var det middagsservering på Skogsletta.
Folketoget i Rindal inneholdt alt som hører med av flaggborg, korps, faner, russ, og til og med tre festpyntede traktorer helt sist i toget. Mange tilskuere hadde møtt opp i Rindal sentrum for å se på toget da det passerte.
Framme ved Rindal helsetun spilte Blæst'.n marsjen "Norske faner".
Bettina Røen Helgetun ønsket velkommen og ledet allsangen med "Ja vi elsker" og "Norge i rødt hvitt og blått".
Ordfører Ola T Heggem holdt dagens tale. Dette er, som han selv sa, siste gangen han går i 17. mai-toget med ordførerkjedet rundt halsen. Han snakket om feiringen av nasjonaldagen, og utviklingen i samfunnet og ikke minst lokalsamfunnet, lokalpatriotisme, optimisme, miljø og klimaspørsmål. Han minnet også om utviklingen av trakassering og hets i økende grad, ikke minst mot politikere, det gjelder både på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå i politikken. Denne trenden er en trussel mot demokratiet, og ordføreren oppfordret alle til å ha det i bakhodet fram mot valget.
- Demokrati og politikk skal være for alle, slo han fast.
Ordføreren avsluttet med å takke alle som er på jobb på nasjonaldagen, som de som er på vakt ved Rindal helsetun. Han takket også frivilligheta, som gjør den tradisjonelle nasjonaldagsfeiringen i Rindal mulig. Han nevnte spesielt Blæst'n, som er uunnværlig på den dag som denne. Tradisjonen tro skulle dagens taler bli vekket av Blæst'n i år også. Men ordføreren hadde stått opp rukket å gå i fjøset før musikerne ankom. Han satte likevel stor pris på besøket.
Nydelig å sitte ute når sola skinner.
Blæst'n stilte med et forsterket trommekorps for anledningen. Det var nok i varmeste laget for en lang marsj i buserull denne dagen, men musikerne tok det med godt humør.
Lek og moro for barna hører med på nasjonaldagen.
På bommen var det "kamp" hele tida.
På Skogsletta var det middagsservering. Mange valgte å spise ute i sola.
Bildeserie fra folketoget:
Klikk på bildene for å se dem større og i serie.