Live Sæter og Tilla Holten Aasbø

- Vi har sommerfugler i magen

Mandag starter en ny epoke for seksåringene Live Sæter og Tilla Holten Aasbø. Jentene innrømmer at de har sommerfugler i magen, og at det kan bli vanskelig å få sove søndag kveld. - Vi gleder oss veldig til å begynne på skolen, sier Live og Tilla. 

Live Sæter (6) og Tilla Holten Aasbø (6) beskriver seg selv som verdens beste naboer i Rognpilvegen, og i tillegg har de blitt godt kjent gjennom mange år i Midtigrenda barnehage. Mandag starter de i samme klasse på Øye skule. 

Jentene viser stolt frem sine nye skolesekker, og forteller at de har kjøpt seg både pennal, matboks og nye klær til første skoledag. 

- Jeg tror det blir veldig artig, og gleder meg egentlig til alt, sier Tilla. 

Venninnen er enig, og synes det er ekstra gøy at de skal gå i samme klasse. 

- Vi skal gå i 1B, og kontaktlæreren vår heter Kristin, sier Live.

Tilla og Live avslører at de gleder seg mest til friminuttene. 

- Da kan vi leke oss ute og ha det gøy med de andre på skolen. Kanskje vi får lov til å leke i skogen?

De to gode venninnene har ikke tenkt så mye på fagene foreløpig, men begge mener kroppsøving høres gøy ut. Da kan de nemlig lære seg å klatre. 

- Jeg gleder meg også til å lære å skrive småbokstaver, men det viktigste av alt er alltid å høre på læreren, sier Tilla klokt. Live nikker og er enig, og tilføyer at hun gleder seg til å lære matematikk. 

Live Sæter og Tilla Holten Aasbø2.jpg
Når man er 6 år er det fullt lov å gjøre ablegøyer foran kameraet 

Historiske 1.klassinger på Øye
Årets førsteklassinger blir det aller siste kullet som starter under skolenavnet Øye skule. Fra 1.1.21 endres skolens navn til Surnadal barne- og ungdomsskule. Nyskolen som skal samle Øye skule og Surnadal ungdomsskule under samme tak skal etter planen stå ferdig i desember 2021. 

61 barn starter i 1. klasse i Surnadal kommune i år. 42 starter på Øye skule, og for første gang er det to bokmålsklasser i tillegg til èn nynorskklasse. 29 elever har valgt bokmål som målform, mens bare 13 har nynorsk. På Øye skule er kjønnsfordelingen 22 gutter og 20 jenter. 

På Bøfjord/Bæverfjord skule er det sju førsteklassinger i år (fire jenter og tre gutter). Mo skule har fire (ei jente og tre gutter), Stangvik skule har sju (fire jenter og tre gutter), og på Todalen skule starter det èn gutt i første klasse.  

Vi ønsker Tilla, Live og alle andre førsteklassinger lykke til med skolestarten!

tilla holten aasbø2_690x651.jpg
Tilla Holten Aasbø

Live Sæter.jpg
Live Sæter