- Kåm hæmatt!
Dokkhuset i Trondheim var tirsdag kveld fylt med potensielle permanente nordmøringer i forbindelse med det svært populære nettverkstreffet Sjekk Nordmøre.
Sjekk Nordmøre er en felles arena for å formidle blant annet karrieremuligheter og nyheter fra næringslivet og er en kommunikasjonskanal for felles utviklingsarbeid for ei bærekraftig framtid. Nordmørskommunene Surnadal og Sunndal, representert ved ordførere Lilly Gunn Nyheim og Ståle Refstie, kan fortelle at de har gått inn i et godt samarbeid, og kommunene utfyller hverandre på flere måter. "Som hånd i hanske", skal vi sitere Refstie. Nyheim kan lokke ungdommene til å "kåm hæmatt" med blant annet full barnehagedekning, tre nye byggefelt, og et godt og variert næringsliv med mange muligheter.
- Flytter man til Surnadal eller Sunndal, kan det være nyttig å huske på at man godt kan bo i den éne kommunen og jobbe i den andre, oppmuntrer Refstie.
Prosjektleder/næringsutvikler fra Sunndal Næringsselskap (SUNS), Mette Sæter Ormset, legger vekt på at det ikke bare er viktig å fokusere på hvilke muligheter man som innflytter har innenfor arbeidslivet, men også mulige fritidsaktiviteter. Kveldens nettverkstreff var langt ifra det første, men valgte i år også å fokusere på de naturgitte fordelene ved å bo på Nordmøre - ikke bare næringslivsmuligheter. For å oppnå det, hadde fjellentusiasten Asbjørn Eggebø Næss tatt turen for å understreke hvor godt man kan utnytte naturen ved å bo på Nordmøre.
Eggebø Næss er selv profesjonell skikjører, og drar derfor god nytte av det naturen har å by på - både fjord og fjell.
- På Nordmøre er man nær alt: Sunndal, Surnadal, fjell og hav - det meste innenfor en radius på 1,5 time. Jeg blir nesten forelsket hver gang jeg går på en fjelltopp og kan se havet, og har også hatt dager der jeg har fått opplevd både pudderføre på fjellet og deretter surfet på havet. Å surfe på Nordmøre kan faktisk slå det å surfe på Hawaii, forteller entusiasten, som for øvrig mener at reiselivet i regionen er underutviklet.
20 år gamle Roger Schei Bergheim, opprinnelig fra Surnadal, bor for tiden i Trondheim på grunn av studier. Med tiden blir han dataingeniør, og utelukker ikke det å flytte tilbake til hjembygda i fremtiden. Nettverkstreff som det Sjekk Nordmøre arrangerer er dermed verdt å få med seg, selv om han ikke kan fastslå en av de frammøtte bedriftene som en potensiell arbeidsgiver i fremtiden. - Det kan hende jeg vil prøve å starte opp noe selv, sier Bergheim.
Roald Boge fra PipeLife åpner det hele med en 4-minutters film som presenterer bedriften og deres prosjekter.
Ordførerne Ståle Refstie og Lilly Gunn Nyheim ønsker velkommen.
Mette Sæter Ormset er kveldens konferansier.
Asbjørn Eggebø Næss forteller om hva naturen på Nordmøre har å by på, blant annet ved filmvisning.
Eggebø Næss mottar boka "Toppturer i Sunndal" i gave, overrekt av Mette Sæter Ormset.
Harald Bredesen tar en runde rundt og snakker med alle oppmøtte bedrifter for å få en liten presentasjon. Her er Britt G. Moen fra SIV Industriinkubator og Den gode maten.
Nina Marie Holmvik Solem fra SIV industriinkubator og IN2offshore.
Magne Løfaldli representerte SIV Industriinkubator og Innovasjonstre.
Svein Erik Nilsen, daglig leder hos Surnadal Transport AS.
Harald Bredesen.
Etter presentasjonene ble det mulighet for de oppmøtte å besøke forskjellige stands. Her forteller prosjektleder Nina Marie Holmvik Solem om IN2offshore.
Olav Mogstad (20) (t.h.) samler inntrykk og informasjon fra flere bedrifter, her fra PipeLife.