Ola T ser heim 1_1024x567

NTNU takka for at de fikk komme og bygge fugletittetårnet

- En viktig avtale vi skal videreføre

- Denne avtalen mellom kommunen og NTNU er viktig, og den skal vi videreføre, sa ordfører Ola T. Heggem da han sammen med arbeidsgruppa i Kul-Tur-Sti, kommuneledere og velforening hadde ei kort avslutning for de 15 studentene med lærere som i halvanna uke har bygd fugletittetårnet ved Igltjønna i dag. Ansvarlige fra NTNU, Jan Siem og Lars Gilberg, takka for mottakelsen i
Rindal, og at de fikk komme. - Her ser jeg heim, sa Ola T. på den øverste hovedplattformen.

Spennende å få eksperimentere
Jan Siem fra NTNU (over sammen med Håkon Fredriksen og studentene ved bålet) takka Rindal kommune for muligheten til å bygge dette fugletittetårnet. - Vi har hatt det fint, bodd godt på Saga og det er alltid spennende å få eksperimentere med det vi tegner og modellerer, sa han.

En av studentene fortalte om et gjennomtenkt prosjekt med skråvegger for å unngå siluhetter, store vinduer ut mot Tjønna nede, der det også er benker og plass til ved, bålplass i bakgrunnen og en hovedplattform med vidt utsyn.

Vidt utsyn
Trollheimsporten gjorde denne bildereportasjen tidligere i dag for å vise hvordan fugletittetårnet blir og hvordan det blir liggende i terrenget ved Igltjønna. Ordfører Ola T. Heggem var imponert. - Her ser jeg heim, sa han (over til høyre med Nygarden i bakgrunnen foran Skåkleiva).

Viktig avtale
- Avtalen som ble inngått i fjor mellom kommunen og NTNU er viktig for oss, og den skal vi videreføre, sa ordføreren og trakk fram ildsjeler fra velforeninga - Elmer Talgø og Ingrid Kvam Moen. I tillegg understreket han hvor viktig distriktspengene fra Blilyst har vært i byggeprosjektene ved Igltjønna - fugletittetårnet og badstua.

- Dette vil berike Tjønna-området og jeg håper dere unge som har vært med på dette vil komme tilbake til Rindal, som turister, hyttebyggere eller kanskje jobbsøkere, sa han. Alle studentene fikk også et synlig bevis på at de har vært med på dette prosjektet og i tillegg et Trollheimen-kart. Lærerne fikk også gaver - en vinkaraffel i glass.

Heile prosessen dokumenter
- Dette prosjektet starta med at samtlige 15 studenter tegna ett forslag hver til fugletittetårn. Fire av disse tegningene ble valgt ut til å være med videre. Og sammen med studentene var vi i arbeidsgruppa for Kul-Tur-Sti til Trondheim og valgte ut ett av disse, fortalte Håkon Fredriksen, leder i Trollheimen NæringsSørvis og prosjektleder for prosjektet Kul-Tur-Sti, nå i arbeidsgruppa.

- Samtidig er heile prosessen dokumentert, da det har stått et kamera som tar et bilde hvert sjette sekund og vist heile prosessen fra byggeprosjeket starta, fortalte Fredriksen og rosa den svært gode dialogen og samarbedet med det lokale næringslivet, i dette prosjeket Rindalshytter og Rindal Maskin, blant anna.

Over deler Elmer Talgø ut deltakerbevis og Trollheimen-kart til alle.

Under ser du fra den korte samlinga i dag med Jan Siem, Lars Gilberg, Ola T. Heggem, Håkon Fredriksen og Elmer Talgø: