Picasa

Vellykka jubileumsfest i Lomunda grendahus

Det er i år 40 år siden bygginga av Lomunda grendahus starta, og i den anledning inviterte grendahuset til jubileumsfest sist lørdag. Over 60 personer var til stede og fikk oppleve et rikholdig og grundig program.

Det er i år 40 år siden bygginga av Lomunda grendahus starta, og i den anledning inviterte grendahuset til jubileumsfest sist lørdag. Over 60 personer var til stede og fikk oppleve et rikholdig og grundig program. 

Rønnaug Brønstad åpnet festen med egen prolog om historien til Lomunda grendahus. Mange minner og historier gjennom 40 år ble lagt frem på en humoristisk måte. Her fikk vi høre om stor dugnadinnsats, finurlige måter å få inntekt til huset på med bingo, skjetser og festarrangement. 

Joralf Halgunset var invitert til å fortelle om forhistoria til grendahuset. Han holdt kåseri om ungdomslaget og det tilhørende forsamlingshuset Vonheim ved Grøtan. Han fortalte også om årsakene til behovet for nytt forsamlingshus på 70-tallet. Even Svanem fortsatte hvor Joralf Halgunset slutta og fortalte hvordan det ble innsamlet midler til nytt hus, hvordan de forskjellige byggetrinna på huset ble gjennomført og hva huset er brukt til opp gjennom åra.

Konferansier Edvard Halgunset tok forsamlingen gjennom dagen og introduserte blant anna de som hadde innspill ved å tolke navna deres på sin egen måte. Elsa og Jan Sturla Jensvold hadde mange gode musikkinnslag, Flere av sangene hadde kanskje et nostalgisk preg. Noe som passa godt til historia som ble gjennomgått. En gjeng på 5 flotte Senioritas  hadde også tatt turen innom jubileumsfesten, og fremførte sanger ikledd skiklær og utstyr som nok ikke er mye brukt i dag.

Som vanlig når det er et slikt arrangement i Lomunda grendahus så er det god servering med  rikelig av mat. Det ble servert perra-sup, koka av Ingrid Møkkelgård (Mjøen), med kaffe og kaker etterpå. Til slutt var det trekning av jubileumslotteriet med svært mange og flotte premier.  Da er det bare å håpe på at det også blir 50-års jubileum og gle seg til det.

(Ingmund Halgunset)

Trollheimsporten gratulerer Lomunda Gredahus med 40-årsjubiléet! 

Lomunda Grendahus er medlem av Trollheimsporten med egen infoside. Slik kan du bli medlem!