Ny leirduebane åpnet med smell
Etter rundt 3000 dugnadstimer og et spleiselag fra både bank, kommune og næringsliv, ble den nye leirduebanen på Stampmyra i Romundstadbygda åpnet.
Skyting av den røde snora
Når en leirduebane skal åpnes, må det sterkere skyts enn saks til når den røde snora skal klippes, slik at banksjef Magne Bjørnstad fikk æren av å skyte over snora i stedet. Leder i Rindal Jeger- og Fiskerforening Robert Nergård fortalte at prosessen med å bygge leirduebanen startet med vedtak på årsmøte i 2012, og at det siden da har vært mye planlegging og vurdering av flere forskjellige tomter. Medlemmene har bidratt med rundt 3000 timer dugnadsarbeid siden 2015 da det kom bidrag fra bank, kommune og næringsliv i både Rindal og Surnadal. Totalkostnaden på anlegget ligger på over to millioner kroner. Spesielt ble dugnadssjef Jon Ola Romundstad trukket fram, som har bidratt døgnet rundt i to år.
F.v. Jon Ola Romundstad og Robert Nergård.
Ros av frivillighetskulturen
Ordfører i Rindal Ola T. Heggem var glad for å ha fått være med og bidra og å støtte opp om en av de mest tradisjonelle aktivitetene i Rindal, og trakk frem den store frivillighetsånden i Rindal sammenlignet med mange andre steder: - Vi er dyktigst på frivillighet! Banksjef i Rindal Sparebank Magne Bjørnstad ga også sin honnør til frivilligheten og trakk fram bankens samfunnsansvar og valg om å gi gaver til allmennyttige formål. Han håpte at den nye leirduebanen kan bidra til rekruttering av barn og unge til idretten - som faktisk er en VM-gren.
F.v. Ola T. Heggem og Robert Nergård.
Moderne skyteanlegg med gammel meieridør
Et så nytt og flott anlegg må selvfølgelig prøves ut, og Ole Smevoll og Magne Gåsvand ga dermed en oppvisning i hvor god man kan bli til å treffe leirduer - imponerende! Etter dette var det åpent for alle å prøve treffsikkerheten.
Magne Gåsvand.
Ole Smevoll traff!
Blant all elektronikk og det flunkende nye står ei hvelvdør fra det gamle meieriet i Rindal og vokter ammunisjonslageret. Denne er så tung at lokale strongmen fikk trå til og løfte den ned - det må en kunne kalle god, lokal ressursutnyttelse!
Leirduebanen sett fra skytterhold.
Det er også tilskuerplass innendørs.