2012-09-22 14

Speidertur i Nordmarka

Speiderne i Rindal og Surnadal har denne helga vært på kanotur med telt og lavvo på Nordmarka i Surnadal. En av speiderne har vært reporter for Trollheimsporten og sendt oss referat og bilder fra turen. Du kan lese det nedafor!

Speidertur i Nordmarka


På lørdag reiste speiderne i Rindal og Surnadal ut på tur i Nordmarka. Vi satte ut telt og lavvo ved Krokvatnet og slo leir der. Målet med turen var tydeligvis å lære å padle, kanotur var mye av turen. Lørdagen ble mye brukt på kanosetet. Vi kunne alle padle fra før, men vi hadde ikke prøvd på så lange distanser. Vi padlet fra den ene enden av vannet til det andre.  


Padling på Krokvatnet


Inngang ved Limåskirka

Der gikk vi i land og satte fra oss kanoene. Gåturen gikk mot grotten Limåskirka. Så gikk vi spente innover med både lomme- og hodelykt. Helt i gjennom kunne vi ikke gå , videre var det bare vann.




Grilling på Vaulen


Så gikk turen tilbake. Vi padlet innom Vaulen, der vi lagde bål og spiste tomatsuppe. Vi lekte og koste oss helt til vi måtte tilbake.


Bålbrenning ved Krokvatnet
 

Bålbrenning var også populært i Nordmarka. Et bevis på det så vi senere da det ble det ordnet enda et bål. Vi spiste middag og grillet. Etterpå varmet vi oss i soveposen før den siste aktiviteten for dagen.



Vi skulle ha en tur rundt i mørket ved bare hjelp av et lys. Ikke nok med det, vi skulle gruble på noen spørsmål vi ble spurt uten å snakke med noen. Til slutt hadde vi en liten stund med bare tenking.


Leir ved krokvatnet



Så la vi oss til å sove. Neste dag var det en ny kanotur.



Så kom dagen endelig. Vi kunne se det hadde vært kaldt ved å se på teltduken, der hadde det vært frost. Vi spiste, så kom morgenandakten før kanoturen. Kanoturen denne dagen gikk bare over på motsatt side av vannet. Det ble pakking og venting helt til vi ble kjørt hjem til Bedehuset.




Hilsen Sigurd