JONNY ANDVIK plakat sommerutstilling 2016

Rindal Kunstlag melder:

Tid for tanke, tid for lek

Rindal Kunstlag fyller 25 år, og i jubileumsåret er laget veldig glade for at det er telemarkskunstneren Jonny Andvik som stiller ut som årets kunstner på Rindal Skimuseum. Utstillinga åpner lørdag 25. juni klokka 14 i Løsetlåna. Utstillingen blir stående fra 25.juni til 31.juli. 

Jonny Andvik vil være til stede under åpninga og forteller litt om bildene.

Utstillingen har åpningstid tirsdag til søndag klokka 12-18, og har stengt på mandager - altså samme åpningstid som Rindal Skimuseum. 

 

Om kunstneren:

A painters paradise.jpgÆrlighet ligger som en kjerne gjennom livet og kunsten til Jonny Andvik. Kombinert med arbeidsmoral og god teknikk har det brakt ham suksess og plassert han på kartet i norsk samtidskunst.

Født i 1966 vokste Jonny Andvik opp på bygda i Telemark, et område han fortsatt kaller hjem. Den uberørte skjønnheten i Telemark var hans lekeplass som barn, og gir inspirasjon til mange malerier selv i dag.
"Jeg kan male hva jeg ønsker å male," sier han. "Telemark er så vakker, med gamle gårder, skoger og fjell. Jeg elsker å utforske det landskapet, folkekulturen og historiene som ligger innenfor."

Jonny Andvik gir hans kunst- og design instruktør, Kjell Dahl, æren for hjelp til å stake ut hans kunstneriske kurs. "Han veiledet meg gjennom mine formative år når jeg ikke visste hvor jeg ønsket å gå med evnene mine, enda jeg kjente det kom til å bli en svært viktig del av livet mitt." Andvik fortsatte sine studier ved Exeter College of Art and Design i England, og senere i ateliéret til Odd Nerdrum hvor han lærte av mesterens kunnskap og ferdighet. Til tross for tidlige etablering, er Jonny Andvik fast bestemt på å fortsette å utvikle maleriet. "Dette er bare begynnelsen," sier han. "Maleriet er en læringsprosessen som aldri tar slutt. Jeg ser frem til å lære hele mitt liv." For å oppnå dette, tilbringer han mye tid på å studere arbeidet til kunstnere som inspirerer han, og han er raske til å gi kona, Siri, som han giftet seg med i 2007, ros for støtte og kritikk. "Hun har et godt øye og påpeker feil jeg overser." Deres to barn, Fabian August og Leopold ble født i 1998 og 2004. Julijanne på 22 år, er kunstnerens stedatter.

Jonny Andvik har hatt mer enn 150 nasjonale og internasjonale utstillinger over en tidsperiode på 30 år, hvorav hans arbeider har blitt utstilt på Kitsch Biennalen, Venezia, Italia (2011), Stockholm Art Fair, Sverige (2010), "Immortal Works" Vasa Konsthall, Sverige (2009), "The Dream of America" på The Nordic Heritage Museum i Seattle, USA (2007) for å nevne noen. Hans bilder er i offentlige og private samlinger over hele landet. Han har undervist workshops på Andvikskolen i Porsgrunn og andre steder i Norge i mer enn 20 år. 

Badenymfer 150dpi 2013.jpg

Badenymfer