trondheimslekene ingress

Sterke friidrettsprestasjoner i helga

Både rindalinger og surnadalinger gjorde seg bemerket da Trondheimslekene på Trondheim Stadion Øya gikk av stabelen lørdag og søndag. Nina Næss Bolme (14) vant like godt både 60m meter, 200 meter, lengde og høyde, Magnus Øyen (13) vant 600 meter og Sondre Andersen (14) vant 60 meter.

Nina Næss Bolme gjorde rent bord og vant fire av fire øvelser hun stilte opp i under Trondheimslekene i helga. Med 8,43 og 28,52 i løpsøvelsene, 1,50 meter i høyde og 4,76 meter i lengde kunne ingen tukte 14-åringen, som representerer Surnadal IL.

Næss Bolme viste for øvrig en imponerende stabilitet i lengdegropa, med gyldige hopp på to ganger 4,75 meter i tillegg til lengstehoppet på 4,76 meter.

Klubbkompis Sondre Andersen vant 60 meter i G14-klassen med 8,23 og ble nummer to i lengde med et lengstehopp på 5,09 meter.

Resultater lørdag her.

Resultater søndag her.

nina næss bolme
Her har Nina Næss Bolme akkurat blitt Midt-Norsk Mester i høyde i fjor sommer, da etter å ha gått over 1,45 meter. I helga vant hun J14-klassen i Trondheimslekene etter å ha gått over 1,50 meter, og hun vant også lengde, 60 meter og 200 meter (Foto: Privat).

Rindal IL stilte også sterkt under todagersstevnet i Trondheim. Lørdag ble Markus Espelien nummer ni med tida 4,22,81 på 1 500 meter - et løp Rindal IL Friidrett på Facebook omtaler slik:

"Markus Espelien stiller på enkelte korte løp for å utvikle farten deltar han i enkelte korte baneløp. Han løp inn i dag på 4,22,81, nærmere ti sek bedre enn fjorårstida på 4,32,09. Ikke en helt ideelle posisjon. Han ble liggende 2-3 m etter en rygg. Enkelt å si at han burde ha holdt ryggen. Enklere å påpeke det enn å gjøre det... Greie forhold på Øya."

Resultater her.

Søndag deltok fem utøvere fra Rindal IL Friidrett, som har skrevet følgende omtale om dagens prestasjoner:

"Vi tar det kronologisk: 10-årige Anna Børset startet på 600m i J11 (det var ikke klasse for henne på 600m). Anna løp godt, langt under gammel pers, løper på 2,10,91 og blir nr 3.

Anna Børset i tredjeposisjon inne ved lista (Foto: Rindal IL Friidrett).

På samme distanse gjorde Magnus Øyen i G13 sin beste konkurranse så langt. Forrige løp i Børsa, var ren solo og åpnet for raskt på første 200m, 30 sek. Denne gang fikk han et optimat opptrekk av Sven Nevin som ledet løpet i 500m. Med disse 2, sammen med Jesper Dypvik Kvåle fra Hitra, ble det en forrykende siste 100m. Magnus fikk presset seg de nødvendige 14 hundredeler i mål og vant på 1,36,45, ny pers med over 2 sek. Magnus sine 200m: 32-33-31,5.

Han har løpt fire 600m-løp så langt i år, perset hver gang. Magnus sin bane-CV viser utviklinga. Sebastian Børset ble nr 5 i samme klasse på 1,46,81, var med det 2 sek bak sin pers.

60 meter fra mål, med Magnus Øyen på andreplass inne ved lista, og Sebastian Børset fint plassert i neste gruppe. Magnus Øyen vant til slutt spurten med 14 hundredeler (Foto: Rindal IL Friidrett).

Jesper Dybvik Kvaale (f.v.), Magnus Øyen og Sven Nevin.

På 3.000m deltok to RIL-løpere. Markus Espelien og Sigmund Ofstad holdt følge i ca 1.000m, mens Markus kunne skru opp farten, måtte Sigmund innse at 73-runder var en for tøff åpning og måtte opp i rundetider på slutten. Markus løp jevnt inn til 9,23,83 og 7. plass, ca 5 sek bak pers. Sigmund løp på 9,40,78, ca 8 sek bak pers inn til en 9. plass."

Sigmund Ofstad og Markus Espelien (Foto: Rindal IL Friidrett).

Resultater G13 600m.
Resultater J11 600m.
Resultater MS 3.000m.
Komplett resultatliste.

Rindal IL Friidrett melder også at Alf Petter Bøe lørdag løp halvmaraton, Nordvestmaraton, i 16 grader og delvis regn, det vil si bra maratonvær:

"Ganske tung trase. Bla en 800 m lang bratt motbakke etter ca 13 km. Alf Petter lurte seg under målet på 1,30, kom inn på 1,29,47. Han ble nr 23 totalt av 94 fullførende. Han er oppført i feil klasse, men ville ha fått en 2. plass i sin klasse M50-54.